Çocuğa cinsel istismardan tutuklanarak cezaevine gönderilen MHP Diyarbakır eski il başkanı Cihan Kayaalp'le ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

İddiaya göre istismara maruz bırakılan çocuk MHP ilçe başkanlığına gidip gelmeye başladı. Ardından il başkanlığına götürülerek Cihan Kayaalp'in özel ofisindeki çay ocağına yerleştirildi. Burada Kayaalp'in özel misafirlerine çay servisi yapıyordu. İstismar o dönemde yaşandı.

'SEMİH YALÇIN DİKKATE ALMADIĞI GİBİ...'
Öte yandan MHP İl Başkanlığı'nın eski yöneticileri KRT TV editörü Cem Özkeskin'e konuştu. Eski MHP Diyarbakır il başkanlarından Aziz Doğan, Cihan Kayaalp'le ilgili bahsi geçen şantaj, tehdit ve cinsel istismar iddialarının geçen yıl MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'a raporlandığını söyledi. Doğan'ın ifadesine göre Semih Yalçın bu raporu dikkate almadı. Cihan Kayaalp'i telefonla bizzat arayarak desteğini bildirdi.

İŞTE 'DOLANDIRICILIK İDDİALARI'NIN DETAYLARI
Diğer eski MHP il yöneticileri ise Kayaalp'e dair ortaya atılan dolandırıcılık iddialarının detaylarını verdi.

İddiaya göre Kayaalp silah ruhsatı vermek, köy korucusu yapmak, belediyeden arsa ve tapu vermek vaatleriyle onlarca kişiden para topladı.. 2008'de Temiz Toplum Derneği İl Başkanıyken dolandırıcılıktan yargılanan Cihan Kayaalp ve beraberindekilerin tahliyenin ardından da aynı suçları işledikleri öne sürüldü.

Bir diğer iddia da 2008'de yine dolandırıcılıktan 18 ay hapis yatan Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi üyelerinden birçok kişinin köy korucusu yapıldığı...

İSTİSMAR İDDİALARI TBMM GÜNDEMİNDE
Öte yandan HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, Hişyar Özsoy, Garo Paylan Ve İmam Taşçıer, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’na yönelik "yolsuzuluk, rüşvet ve cinsel istismar" iddialarını Meclis gündemine taşıdı... HDP'li vekiller İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'a soru önergesi verdi...