MHP'den ayrıldıktan sonra Bağımsız Samsun Milletvekili olarak devam eden Erhan Usta, Ali Babacan'ın partisine geçeceği yolundaki iddiaları yanıtladı. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; Usta, teklif aldığını belirterek, "Parti programındaki bir kısım görüş ayrılıklarımızdan dolayı bu teklifi kabul edemeyeceğimi ifade ettim" dedi.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle MHP’den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiye geçmeyeceğini açıkladı. Hakkında çıkan söylentilere sosyal medya hesabından cevap veren Usta, şu ifadeleri kullandı:

*Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasi sorunları her geçen gün büyümektedir. Mevcut iktidar bu sorunlara çözüm üretememekte hatta sorunları ağırlaştırmaktadır.

*İktidarın elindeki medya gücünü ve devlet imkanlarını acımasızca kullanması, bu süreci olumsuz yönde beslemektedir. Ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracak olan şüphesiz ki yine siyaset kurumudur.

*Bu anlamda ülkenin sorunlarını çözme, demokratikleşme ve siyasi zenginliğin artması adına yeni siyasi oluşumları kıymetli buluyorum.

*Önemli bir kısmı üst düzey yöneticilikle geçen 26 yıllık bürokrasi ve 5 yıllık siyasi hayatımda hep devletimizin ve milletimizin refahı için çalıştım.

*Bedeli ne olursa olsun ilkelerimden taviz vermedim. Milletimizin de bu tutumumu taktir ettiğini memnuniyetle müşahede ettim.