Albayrakların sahibi olduğu ve genel yayın yönetmenliğini Kemal Özer'in üstlendiği Gerçek Hayat adlı dergi 27 Temmuz tarihli sayısında hilafet çağrısı yaptı.

'Hilafet çağrısı'na art arda tepkiler gelirken son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışma ile gündeme gelen Mehmet Metiner tepki gösterdi. Bu tür çağrıların Erdoğan'a karşı bir sabotaj olduğunu savunan Metiner, çünkü erdoğan'ın tercihinin 'demokratik cumhuriyet' olduğunu söyleyebildi...

İLGİLİ - AKP'nin dergisi: Şimdi değilse ne zaman, hilafet için toplanın

Mehmet Metiner'in mesajı şöyle:

Ayasofya’nın açılışından sonra bizim mahalleden birilerinin hilafeti bu şekilde gündemleştirmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetine yönelik bir siyasi sabotaj demek. Hilafet; dinsel değil tarihseldir. Demokratik Cumhuriyet tercihinden şaşmamak lazım. Sonuç hüsran olur.

NE OLMUŞTU?
Derginin 27 Temmuz-2 Ağustos tarihlerini kapsayan sayısını Abdurrahman Dilipak yorum yapmadan paylaştı. Kemal Özer ise kapağı sadece 'toplanın' yazarak paylaştı.

Derginin kapağında, "Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın" sözlerine yer verildi. Kapağın üst kısmında ise Ayasofya'nın artık ibadete açık olduğu spot olarak verildi.

Gerçek Hayat adlı derginin imtiyaz sahibi olan Mustafa Albayrak, aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinin İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor.