Baroların imza toplayıp Genel Kurul çağrısı yapmasını umursamayan ve Genel Kurul yolunu açmayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin TTB için Genel Kurul kararı vermesine, “Şimdi hiçbir derdimiz yokmuş gibi, hiç bu virüsle gerçekten uykusuz bütün gücümüzle varımızla yoğumuzla çalışmıyormuşuz gibi, her şeyimizi seferber etmemişiz gibi, Sayın Cumhurbaşkanıyla, Sayın Adalet bakanıyla, Maliye bakanıyla çalışmıyormuşuz gibi… Yahu insan iki satır gerekçe yazar” diye tepki gösterdi.

Feyzioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı acıkmada, mahkeme kararı için “Hukuka aykırı olarak gerekçesiz, itiraz edeceğiz” dedi. Feyzioğlu, Ankara, İstanbul, İzmir barolarının da aralarında bulunduğu 12 baro başkanlığının “meşruiyetini yitirdiği” gerekçesiyle TBB’nin olağanüstü genel kurula götürülmesi yönünde kararı için şunları söyledi:

Bizde gitmedik neden gitmedik çünkü kanuna aykırıydı, anayasaya aykırıydı gitmedik. Gerekçemizi koyduk dava edildi. Şimdi hiçbir derdimiz yokmuş gibi, hiç bu virüsle gerçekten uykusuz bütün gücümüzle varımızla yoğumuzla çalışmıyormuşuz gibi, her şeyimizi seferber etmemişiz gibi, Sayın Cumhurbaşkanıyla, Sayın Adalet bakanıyla, Maliye bakanıyla, Çalışma bakanıyla. Tüm bu bakanlıkların bürokratlarıyla, Cumhurbaşkanlığının yetkileriyle memleketin ve meslektaşların sorunlarını çözmek ortak akla ulaşmak ve bir milli mücadele içerisinde çözüm odaklı vatandaşımız ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışmıyormuşuz gibi bugün bir idare mahkemesi dedi ki hiç gerekçe, yok sıfır gerekçeyle iki satırlık şeyle dedi ki siz kabul etmeliydiniz bunu dedi.

Feyzioğlu, İdare Mahkemesi’nin TTB’nin genel kurul yapması yönündeki kararına da şöyle tepki gösterdi:

Yahu insan bir gerekçe yazar mahkeme kararları gerekçeli olur. Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine aykırı, anayasaya aykırı neden çünkü gerekçe yazamaz. Çünkü hukuka aykırı  verdiği karar. İdare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz bunu tabii ki götüreceğiz bölge idare mahkemesine itiraz edeceğiz. Yani şu anda hiçbir derdimiz yokmuş gibi, meslektaşlarım sanki SGK primlerinin ertelenmesi için ya başkan ne yaptın diye günde beni 500 kez aramıyormuş gibi, ya başkan yandık mahvolduk mücbir sebep işi ne oldu, kısa çalışma ödeneğinde şöyle bir sorun var, şu mahkemede şöyle bir sıkıntı var, şurada bir icra sıkıntısı var” diye biz çırpınmıyormuşuz gibi birisinin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.

NE OLMUŞTU?
Ankara, İstanbul, İzmir Barolarının da aralarında bulunduğu 12 baro Başkan Metin Feyzioğlu’nun meşruiyetini yitirdiği gerekçesiyle TBB’nin olağanüstü genel kurula götürülmesi yönünde karar aldı. Ancak TBB Yönetim Kurulu ise oyçokluğuyla talebin reddine karar verdi. TBB Adana delegesi Yurdagül Gündoğan, kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı.

Ankara 5. İdare Mahkemesi, bunun üzerine TBB kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.