Toplumsal Haber Merkezi

AKP'nin barolara darbe planına karşı olan baroların haklı eleştirini yönelttiği isim Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "baro başkanlarını koruyorum" gibi oyunları bir kenara bıraktı ve gerçek duygularını dile getirmeye başladı. A Haber'e konuşan Feyzioğlu "Çoklu baro düzenlemesi devrim niteliğinde. İstanbul, Ankara ve İzmir’in vesayetine son verilmiş, Barolar Birliği 1969’daki kuruluş ruhuna kavuşmuştur" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, A Haber'de yayınlanan 'Memleket Meselesi' adlı programa konuk oldu. Proramda, yürürlüğe giren çoklu baro düzenlemesiyle ile ilgili konuşan Feyzioğlu, düzenlemenin devrim niteliğinde olduğunu belirterek, "Bu kısım gözden kaçırılıyor. Bunun kasten yapıldığını düşünüyorum. Şimdi bu kasten gözden kaçırmaya bir son vereceğiz. Türkiye Barolar Birliği, geçen 51 yılda Türkiye'deki baroların birliği olmaktan çıkmış. İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in dilediğini yaptığı bir hale dönüşmüştü" dedi.

Düzenlemeyle vesayete son verildiğini anlatan Feyzioğlu, "Kanunun devrim niteliğindeki kısmı İstanbul, Ankara ve İzmir’in tahakkümüne, vesayetine son verilmiş, Barolar Birliği 1969’daki kuruluş ruhuna kavuşturmasıdır" ifadelerini kullandı.

GÜYA TEKLİFE KARŞIYDI...
Feyzioğlu, daha önce de katıldığı bir televizyon programında, "Çoklu baroya karşıyız. Dün de karşıydık bugün de karşıyız" ifadelerini kullanmıştı.