Başta İstanbul olmak üzere İzmir, Balıkesir, Bursa ve Tekirdağ'da önceki günden bu yana devam eden fırtına bugün etkisini artırdı.

Özellikle İstanbul'da 130 kilometreyi bulan rüzgarlar hayatı adeta felç etti. Çatıların uçtuğu ve ağaçların söküldüğü fırtınada 4 kişi hayatını kaybetti , çok sayıda kişi ise yaralandı.

FIRTINA YARIN DA SÜRECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, söz konusu fırtınanın bu gece ve yarın da süreceği aktarıldı. Vatandaşlar kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Meteoroji'den gelen uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

Kuvvetli ruzgar ve fırtınanın bu gece ve yarın (30.11.2021 Salı) da Marmara. Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yuksek kesimleri basta olmak uzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu'nun kuzeyinde batı ve guneybatı yonlerden 60-90 km/sa, yuksek kesimlerde yer yer 100 km/sa uzerı hızda esmesi beklenmektedir.

Kuvvetli ruzgar ve fırtınanın olusturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulasımda aksamalar gibi olumsuzluklara karsı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.