Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 ilde fırtına beklendiğini kaydederek, Ankara, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'de kuvvetli rüzgarın görülebileceğini açıkladı.

Meydana gelebilecek çatı uçması, soba zehirlenmesi, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL'DA KAR BAŞLADI
Uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen kar yağmaya başladı. İstanbul’da gece boyu sağanak yağış ile birlikte fırtına etkili oldu. Sabah saatlerinde ise sağanak yerini kar yağışına bıraktı. Kentte 18 derece civarı seyreden sıcaklıklar 2 dereceye kadar düştü .

Yağışlar İstanbul'un Sarıyer, Kağıthane, Esenyurt, Sultangazi ve Beylikdüzü'nde etkili olmaya başladığı görülürken, gün içerisinde kentte en yüksek sıcaklığın 4 derece olacağı belirtildi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE UYARDI
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde fırtına beklendiğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ankara genelinde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeleri, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ederiz.