Toplumsal Emek

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Özer Elektrik, HSK Systemair ve Baldur işçilerinin Gebze'den Ankara'daki Çalışma Bakanlığı'na başlatacağı yürüyüşe polis saldırdı.

Saldırı sonucunda Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da dahil olmak üzere 99 işçi gözaltına alındı.

Metal işçileri bulundukları fabrikalarda polis müdahalesini protesto etti. 

''İşçilere değil, patronlara barikat'' diyen sendika üyeleri eylemlerini sürdürüyorlar.

Ankara'ya yürüme kararı alan metal işçilerine polis müdahalesi

Kocaeli Dilovası'ndaki İsveç firması Systemair HSK'da sendikalaştıkları için tazminatsız 'ücretsiz izin' adı altında işten atılan metal işçilerinin 24 Kasım'da Ankara'ya yürüyeceklerini duyurmasının hemen ardından Kocaeli Valisi kentteki gösteri, yürüyüş ve toplantıları yasaklamıştı. Bu yasak kararının diğerlerinden farkı pazar günü, valiliğin de çalışmadığı bir günde apar topar alınmış olmasıydı. Ancak DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası, yasağı tanımadıklarını ve "ferman valinin ise yollar bizimdir" diyerek yürüyüşü başlatmakta kararlı olduklarını açıklamıştı.

Kocaeli Valiliği'nin açıkladığı karara göre 22 Kasım'dan başlayarak bir ay süreyle kent genelinde toplantı, gösteri ve yürüyüşler yasaklandı. Gerekçe olarak da AKP iktidarının her fırsatta kullanmaktan çekinmediği koronavirüs salgını gösterildi.