Müzik eseri sahiplerinin bağlı olduğu iki müzik meslek birliği ortak bir açıklama yaparak müzik yasağının kaldırılmasını talep etti. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), yayınladıkları açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili bakanlara, 24:00'ten itibaren canlı müziğin yasak olmasıyla ilgili düzenlemeyi değiştirme çağrısında bulundu. 

'SAATLERİMİZİ GERİ VERİN'
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yasaklar biterken, dünya iyileşirken müzik sektörü ve bağlı binlerce insan hala yaralı. Artık müzik için de iyileşme vakti. Şu anda yürürlükte olan 'gece saat 24.00’dan sonra canlı müzik yasağı'ndan müzik ve iş birliği içindeki tüm sektörlerin çalışanları olumsuz etkilenmektedir. MSG ve MESAM olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bağlı bulunduğumuz T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, T.C. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve T.C. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın değerli destekleriyle bu yasakların sona ermesini talep ediyoruz.

Bahar gelirken, müzik ve bağlı yüzlerce sektörün emek verenleri adına saat 24.00’dan sonra canlı müzik yasağının kaldırılarak gereğinin yapılmasını arz ediyoruz

Geçtiğimiz günlerde Müzik Yorumcuları Meslek Birliği MÜYORBİR de benzer bir çağrı yaparak Cumhurbaşkanı ve bakanlardan canlı müzik yasağının kaldırılmasını talep etmişti.