Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sözcü TV’de açıklamalarda bulundu.

Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi.

Ağar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uyarısı üzerine özür diledi. Ağar, “Eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından sürçü lisan söz konusu. Çok başarılı bir emniyet teşkilatımız var. Devlet her konuda vaziyete hakim. Kızgınlıkla ağzımdan çıktı söz. Saygı beyi aradım ben. Haber namusu olan biri. Ama buradaki kusur benim. Bütün meslektaşlarımdan özür dilerim.” dedi.

Kendisi ve oğlu hakkındaki iddialarla ilgili Ağar, “Oğlumla iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. PKK ve yasadışı sitelerden çıktı iddialar. Ben yıllardır dokunulmazlığı olmayan biriyim. Buyurun delillerle gelin. Bunlar tamamen geçmişte yapıldığı gibi mücadele azmini kırma takdikleridir” dedi.

Ağar, hakkında FETÖ davası bulunan Mübariz Gurbanoğlu'nun "Mehmet Ağar'ın ricasıyla Pensilvanya'ya gittik" şeklindeki iddiasıyla ilgili yöneltilen "Gurbanoğlu ile Fethullah Gülen'i ziyarete gittiğiniz söylendi. Siz mi götürdünüz onu?" sorusuna da "Şu kadar söyleyip kapatacağım. Kendisi defalarca oraya gitmiştir, herkes bilir. Bir seferinde beraber gitmiştik. Benim gidiş gelişimden de devletin bilgisi vardır. Dönüşümden. Bu kadarını söyleyip kapatalım" yanıtını verdi.