Yeni koronavirüs salgınına karşı mücadelede en önde yer alan sağlık emekçileri, ailelerini, yakın çevrelerini ve diğer yurttaşları salgından korumak için evlerinde kalamazken, Sağlık Bakanlığı’nın yeterli planlamayı yapmaması nedeniyle birçok sağlıkçı bu dönemde kendi konaklama sorununu kendi çözmeye çalışıyor. Ancak Bakanlığın “çözüm” sunduğu sağlık emekçilerinin durumu da pek parlak değil.

İstanbul Merter’deki Polisevi’nde kalan sağlıkçılarının buradan çıkarılma girişimi, sendikanın açıklaması ve haberler sonrası durdurulmuştu.

soL'dan Ali Ufuk Arikan'ın haberine göre, haberin üzerinden bir süre geçtikten sonra bu konuda yeni bir adım atılarak 17 Nisan günü saat 23.00’te sağlıkçılara “hadi çıkıyorsunuz” denildiği ortaya çıktı.

'HİÇBİR GEREKÇE GÖSTEREMEDEN...'
Konuya ilişkin soL’a açıklamada bulunan Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Saat 23.00’te arkadaşlarımıza hadi sizi başka bir yere, bir yurda taşıyacağız diyorlar. Durumu öğrenince şok oldum. Hiçbir gerekçe göstermeden sizi başka yere alacağız demişler. Gösterilen yeni yerin uzak olması, yemek de sağlanmaması nedeniyle arkadaşlarımızın girişimiyle başka bir çözüm bulduk” dedi.

Merter Polisevi’nden çıkarılan sağlıkçıların Avcılar Belediyesi’nin desteğiyle başka bir yere yerleştirildiğini aktaran Bacaksız, sağlıkçıların konaklama sorununun değil, bu sorunun çözümünün münferit sayılabileceğini, çok sayıda sağlık emekçisinin konaklama sorunu yaşadığını aktardı.

Ülke genelinde artan sağlıkçılardaki vaka sayılarını da değerlendiren Bacaksız, “En baştan beri yetersiz ekipman verildiğini söylüyoruz. Bizi ısrarla yalanlıyorlar ama yaşananlar gerçeğin ne olduğunu gösteriyor. Gerçekten yetersiz, bu iş için gerekli kalitede ekipman sağlanmıyor. Buna bir de personel sayısındaki yetersizlik eklenince sorun daha da büyük bir hal alıyor” diye konuştu.