Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal atandı.

İki dönem Maliye Bakanlığı yapan Ağbal, Temmuz 2018'den bu yana Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapıyor.

Murat Uysal ise Erdoğan tarafından 6 Temmuz 2019'da görevden alınan Murat Çetinkaya'nın yerine getirilmişti.

Uysal, 16 ay içerisinde görevden alınan ikinci Merkez Bankası başkanı oldu.

Resmi Gazete'de yer alan kararla Ağbal'ın yerine de İbrahim Şenel atandı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine de Nihat Zeybekci atandı.

NACİ AĞBAL KİMDİR?

1968 doğumlu Naci Ağbal, Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 64'üncü ve Binali Yıldırım'ın oluşturduğu 65'inci hükümetler döneminde, yani Kasım 2015 ile Temmuz 2018 tarihleri arasında maliye bakanlığı yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidarı döneminde Maliye Bakanlığı'nda önce bakan danışmanlığı, ardından Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ve son olarak da müsteşarlık görevini yürütmüştü. 2015'e kadar bu görevlerinin yanı sıra TÜPRAŞ, PETKİM ve THY'nin yönetim kurullarında ve Yüksek Öğretim Kurulunda (YÖK) üyeydi.

2015'te milletvekili olmak için görevinden istifa etmiş; Eylül 2015'te, bakan olmadan kısa bir süre önce Adalet ve Kalkınma Partisinin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştu.

24 Haziran 2018'deki seçimde aday olmayan Ağbal, Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevine iki yılı aşkın süredir devam ediyordu. 2018'de Ağbal'ın yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Maliye ve Hazine Bakanı olarak atanmıştı.