Akşener, Türk solu için “Benim bulunduğum yerden Türk solu solumda kalıyor elbette ama birliğimize beraberliğimize dair fikri olan herkes saygıdeğerdir” ifadelerini kullanan Akşener, HDP’e ilişkin de “Biz HDP’yi PKK'nın yanı başında, onun uzantısı olarak konumlandırıyoruz” dedi.
 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haber Global TV'de "Jülide Ateş ile 40" programına konuk oldu.

 Programda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Türk soluna nasıl baktığını şöyle anlattı:

“Benim oğlumun, yarın onun oğlunun ideolojilere bakışları farklı bir hale döndü. Dolayısıyla benim bulunduğum yerden Türk solu solumda kalıyor elbette ama Türkiye'ye dair samimi, içten refahına dair, birliğimize beraberliğimize dair tavrı olan fikri olan herkes saygıdeğerdir.”

HDP’ye nasıl baktıklarını da açıklayan Akşener, “Biz HDP’yi PKK'nın yanı başında, onun uzantısı olarak konumlandırıyoruz” dedi.

Evdeki çalışanında koronavirüs tespit edilen Akşener, kendi testlerinin negatif çıktığını söyledi ve evdeki çalışanına ücretli izin verdiklerini söyledi.

“Siz FETÖ’cü müsünüz?” sorusuna da Akşener, “Ben demiştim ki bu konuda iddia sahipleri gereğini yapmalıdır. Dolayısıyla bu esnada bunu yapanlar benim için iftiradır. Onun için iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir” karşılığını verdi.

Koronavirüs nedeniyle yurt dışına gönderilen yardımlar ve Türkiye’de başlatılan bağış kampanyasına da değinen Akşener, “Sayın Erdoğan IBAN numarası vererek insanlardan para istemesinde de bir sorun yok ama bugünlerde devlet esasında yani o yardım ettiğimiz ülkeler vatandaşının IBAN numaralarını istediler ama biz yardım ediyoruz ya o ülkelere” dedi.