Bazı kişi ve gruplar HDP'nin Erdoğan ile görüşüp anlaşabileceği konusunda endişe yaymaya çalışırken Can Ataklı bombayı patlattı. 

Gazeteci Can Ataklı, Youtube kanalında Erdoğan'ın bir kısım yetkilerinden vazgeçerek bazı yetkilerini hükümete devredebileceğini söyledi.  Ataklı, Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çok yakın bir isimle bu konuda uzun bir görüşme yaptığını öne sürdü.

Ataklı, Erdoğan'ın bu kişiyle bir saat 45 dakika görüştüğünü ifade ederek Erdoğan'ın "Bazı yetkilerimi devrederim" dediğini söyledi.

Ataklı,  "'Bazı yetkilerimi devrederim' sözünden beni anladığım şu. Erdoğan, Bahçeli'den ve gidişattan hiç memnun değil" dedi. Ataklı, Erdoğan'ın yetkilerinin bir kısmını parlamentoya devretmeye hazır olduğunu ama bunun karşılığında kendisi ve 300-400 kişilik ekibi için dokunulmazlık ve yargılanmama garantisi istediğini" öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday olarak önerdiği Abdullah Gül'ü Meral Akşener kabul etmemişti. "Gül'ün aday gösterilmemesi konusunda da aynı kişiyle görüşüldüğünü biliyorum" diyen Ataklı, Erdoğan'ın Akşener'e yakın bu isimden dokunulmazlık konusunda garanti istediğini iddia etti.

Ataklı, Erdoğan'ın yumuşak bir geçiş istediğini ve dokunulmazlık şartıyla iktidarı bırakacağı yorumunda bulundu.

Ataklı, "cematten boşalan polisteki, yargıdaki, bürokrasideki ve askerdeki kadroları MHP ile doldurdular. MHP, 'biz şeriatten rahatsız değiliz, onlar da milliyetçilikten rahatsız değil- her ne kadar 'Ne mutlu Türk'üm' diyene demiyorsa da, milliyetçiği ayaklar altına aldık diyorsa da- milliyetçilikten rahatsız değil' diyerek Bahçeli döndü ve Erdoğan'la ortak oldu. Cemaat tasfiye edilince hop MHP yerleşti." dedi.

"İYİ Parti'nin anketlere yansıdığından çok daha fazla yükseldiğini, yüzde 20'leri bulduğunu" öne süren Ataklı, Erdoğan'ın bunu görerek İYİ Parti ile anlaşabileceğini işaret etti.

Ataklı, görüşmeye dair aldığı duyumlara dayanarak Erdoğan'ın öncelikle Akşener'e 'yarı parlamenter sisteme geçelim, ben seni hükümete alayım, sen hükümete başbakan ya da cumhurbaşkanı yardımcısı ol, sen hükümette ağırlıklı ol, ben hükümet çalışmalarına katılmayım, çıkaracağım kanun yetkilerini de Meclis'e devrederiz, sen de destek verirsen hayli hayli yaparız." diyebileceği ve Bahçeli'yi devirebileceği yorumunda bulundu. 

Ataklı, konuya dair son olarak "Akşener anladığım kadarıyla böyle bir ittifaka yanaşmıyor, böyle bir birlikteliğe karşı. Ama bir siyasi parti iktidara gelmek için vardır. Bakarsınız çok cazip teklifler olur. Çok güçlü bir konum verilirse, İYİ Parti ile AKP'deki zayıflığı tolere edecekler." yorumunu yaptı.

Söz konusu yorumlar 17.45'den itibaren izlenebilir: