Toplumsal Haber Merkezi

İyi Parti'de, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için 'Fethullahçılık' suçlaması yapmasıyla başlayan gerilim sürüyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın partiden ihraç kararının mahkemece iptal edilmesine ilişkin konuştu. Akşener, "Anlaşılıyor ki partimizin sistemi içerisinde yargı çok hızlı çalıştı. Bu çok manidar. Yargı ile işi olan bütün vatandaşlar için de bu konuda örnek olur bu hızlı karar verme işlemi" ifadelerini kullandı.

'DARISI BU DAVALARIN BAŞINA'
"Bu arada çok uzun süre dava açılmış ifadesi alınmamış başta ben olmak üzere arkadaşlarımız var. 5 yıldır bir davam var sürüyor. Darısı onun başına" diyen Akşener "İl Başkanımızın kendi kendine bir müracaatı var. Demek ki yargı hızlı çalışabiliyormuş. O soruşturmanın da çok hızlı olabileceğine dair bir örnek bu. Çok ilginç geldi bize" ifadesini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?
Bugün, ihraç kararının mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından açıklama yapan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "İyi Parti beni basın yoluyla tehdit ediyor" demişti.