İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Medyascope'ta gazeteci Ruşen Çakır'a konuk oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, aday olup olmayacağı konusunda "Cumhurbaşkanı seçilmeyi bu ülkede yaşayan her vatandaş ister. Bu çok onurlu bir görev olduğu için ister" ifadelerini kullandı.

Saray ittifakının kendi açılarından durumun kötüye gittiğinin farkında olduklarını belirten Akşener, bu yüzden cephelerini genişletmeye çalıştıklarını söyledi. AKP'nin MHP ve Vatan Partisi ile bu işin olmayacağını gördüğünü söyleyen Akşener "Ak Parti, ortanın sağında Milliyetçi Hareket Partisi Bahçeli, solunda tam olarak değil ama merkezin yan tarafında Doğu Perinçek.Bunlar yılların politikacıları ve gelecek seçimlerde bu işin olmayacağını görüyorlar. İktidarın Türkiye’yi, Türkiye’nin de iktidarı taşıyamadığını görüyorlar ve bu nedenle Cumhur İttifakı’nı genişletmek istiyorlar" dedi.

Saray ittifakı ile bir araya gelme durumunda seçmenin bunu kabul etmeyeceğini dile getiren Akşener "terliğini çıkarıp, bizi eve kadar kovalarlar" dedi. "Cumhur İttifakı bizim aklımızdan geçmiyor" söyleminde bulunun Akşener şu ifadeleri kullandı:

Çözümlerimizi ortaya koyduğunuz için Cumhur İttifakı’na yakınmışız gibi görünüyor ancak biz sisteme karşıyız ve partimiz olmadığı dönemde de sisteme karşı durduğumuzu açıklamıştık. Ben bireysel olarak Türkiye’nin yarısını dolaştım.Biz keşke haklı çıkmasaydık ama haklı çıktık.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik de açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı'nı onurlu bir görev olarak nitelendiren Akşener "Ben bu soruya çok net cevap veriyorum" diyerek şu açıklamalarda bulundu:

Seçimli bir sistemde başbakan seçilmeyi, Cumhurbaşkanı seçilmeyi bu ülkede yaşayan her vatandaş ister. Bu çok onurlu bir görev olduğu için ister. 

Biz Türkiye’nin geleceğini zora sokacak herhangi bir adımın veya herhangi bir hedefin bir parçası olmayacağız. Ben kendi adıma söylüyorum. O kadar hızlı tüketiliyor ki Türkiye’de her şey. Ben isimler üzerinden de konuşmayı yanlış buluyorum.