Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada, bir dönem dava yoldaşlığı yaptığı MHP lideri Devlet Bahçeli ve partili arkadaşları tarafından uğradığı cinsiyetçi hakaretleri ve haksızlıkları anlattı.

Akşener, kendisi hakkında sosyal medyada başlatılan tagi "Fosforlu Meral tag'inin nereden geldiğini, niçin geldiğini 5 yıl evvel yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız bilirler. Sayın Bahçeli, Konya'dan üst kurul delegelerini çağırdı ve orada bana 'Fosforlu Cevriye' dedi" ifadeleriyle anlattı. Akşener, "Benim 9 aylık erkek torunuma, hem de nikah şahidi olduğu oğlumun çocuğuna 'nesebi gayri sahih' dedi" diye konuştu.

Akşener açıklamalarına şu şekilde devam etti:

19 Haziran'da bir kongre yaptık biz. O kongreden sonra benim 9 aylık erkek torunuma, hem de nikah şahidi olduğu oğlumun çocuğuna 'nesebi gayri sahih' (soyu belli olmayan, evlilik dışı doğan çocuk) dedi.

Kereste gibi yaşam formlarına, erkek demeye midem kalkıyor. Onların yüzünün iğrenç olduğunu, her birinin ne kadar korkak olduğunu göstermeye beni vesile kıldın. Sana şükürler olsun Allahım. Bu yaşam formlarının eşlerinin suratına nasıl baktığını merak ediyorum.

Dava arkadaşlarım; Bu sırada, elbette bazılarının düzenini bozacağız. Bu sırada, elbette milleti sömürenlerin tekerine, çomak sokacağız. Bu sırada, elbette fırsatçıları karşımıza alacağız. Varsın, olsun. Sabahı akşamına, secdesi selamına uymayanlar, istediğini yapsın;

Biz, milletimizle buluşmaya devam edeceğiz. Yalanı, dolanı kendilerine yol edenler, istediğini söylesin; Biz, millet yolundan dönmeyeceğiz. Onlar, koltuklarında küçüledursun; Biz, gönüllerde büyümeye devam edeceğiz.

Gönül ister ki; Milletin dertlerini dinlemekte yarışalım. Projelerimizle, çözümlerimizle yarışalım. Vizyonumuzla, fikirlerimizle yarışalım.

Kafka’nın dediği gibi; gönül ister ki beyinlerimizle yarışalım. Ama görüyoruz ki bu beyler maalesef silahsızlar.