Nevşin Mengü, CHP'den istifa ederek TİP'e katılan İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in istifasını eleştirdi. Mengü, "Şimdi sen, ter damlayarak birileri senin için koşturacak, İstanbul'dan ve seçileceğinin garanti olduğu bir sıraya koyularak seçileceksin, sonra 'Ya işte ben sosyalistim ama!' diyeceksin, TİP'e geçeceksin. Oh ne ala, mualla valla! Ayıp!" diyerek tepki gösterdi.

Gazeteci Nevşin Mengü, kendi Youtube kanalındaki programında CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in CHP'den istifa ederek Türkiye İşçi Partisi (TİP)'ne geçişini değerlendirdi.

Mengü "ayıp" diye tepki gösterdiği istifa olayına ilişkin şu yorumu yaptı:

"Kadıgil, İstanbul milletvekili ve TİP'e geçme kararı almış. Ve diyor ki; "Ben hiç inanmadığım şeyi size anlatmadım, bundan sonra anlatmak istemiyorum... Siyasette olacaksam olduğum gibi olmak istiyorum" diyor.

Çok güzel tabi, herkes olduğu gibi olmalı da madem olduğu gibi değise şimdi bu biraz ayıp değil mi? Şimdi CHP'nin il örgütü, ilçe örgütü son birkaç seçimdir koşturuyor. Bu insanların bir taraflarından ter damlıyor milletvekilleri seçilsin diye. Şimdi yiğidi öldür hakkını yeme. Ben de sahada görüyorum. CHP, yerel seçimi nasıl kazandı? İl, ilçe örgütleri çalıştı. AKP'nin örgütleri yatıyor. Yalansa yalan deyin şimdi. CHP'nin örgütleri harıl harıl koşturuyor.

Şimdi sen, ter damlayarak birileri senin için koşturacak, seçileceksin, sonra çıkıp 'Ya işte ben sosyalistim ama!' diyeceksin, TİP'e geçeceksin. Oh ne ala, mualla valla! Bence ayıp! Hiç kusura bakmasın. CHP sana sosyalist gelmiyorsa o zaman bağımsız girseydin. Deseydin ki 'Ben bağımsız adayınızım'. Seçmene birebir kendin gitseydin. Seçildikten sonra da TİP'e mi gidersin, naparsan yapsaydın. Ama şimdi, Türkiye'nin en büyük ana muhalefet partisinin imkanlarını kullan, sonra 'aa işte ben biraz sosyalistim' filan de..."