Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “rant” iddialarına ilişkin Gece Görüşü programına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

“Ben belediyeden FETÖ’ye tek bir arsa temin etmedim” diyen Gökçek, “Melih Gökçek 15 Temmuz olayını Ankara’da yıkan, yüz üzerinden yüz ise Ankara’daki darbenin 50’sini engelleyen adamdır” ifadelerini kullandı.

Melih Gökçek’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ankara’da bir takım insanlara rant verildiği şeklinde suçlamalar yapılıyor. Ben Melih Gökçek olarak başkanlığım döneminde 4 şeye dikkat ettim.  Birincisi Ankara’da sanayi bölgesini karşılıksız destekledik. Hepsini bedava yaptık, belediye kanununa da ben koydurttum, nedeni önce sanayi kazanacak sonra vergi verecek. İki, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak ortalama ayda 400 milyon lira civarında Ankara esnafına devamlı para pompaladık. Yani, Ankara esnafı belediye sayesinde ayakta durdu. Üçüncü konu özellikle 'Ankara’yı ticarette sahabet ikinci sıraya getireceğim' dedim. Ankara’yı ticarette iki numara yapabilmek için AVM’leri destekledim. Dördüncüsü inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü kendi sektörünün yanında 200 sektörü de ayağa kaldırır. Ülke içerisinde inşaat sektörü, en fazla işi harekete getiren demektir. Benim dönemimde işsiz tek bir kişi yoktu. Melih Gökçek döneminde bu söylemiş olduğum 4 faktörle ben Ankara’nın ayağa kalkmasını temin ettim. Bunun içinde doğrudan doğruya inşaatları doğrudan doğruya destekledim.

Mansur Yavaş kendisi belediye başkanıyken, kendisine ait Beypazarı’nın en önemli arazisi 3 katlı iskan alanı olan yani konut olan yeri 5 katlı ticaret alanına çevirmiştir. Oradan daha güzel bir yer yoktur Beypazarı’nda. Ondan önceki belediye başkanı da ihbar etmiş, iki sene soruşturma devam etmiş iki sene sonrada indirmiştir. İşte rant budur. Şahsın kendisine temin etmesi. Mansur Yavaş kendisi belediye meclisinde bulunmak kaydıyla bu kararı almıştır. Kendine rant sağlamak budur.