Boğaziçi Üniversitesi'ne bir cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kayyum atanan Prof. Dr. Melih Bulu, yine bir cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevden alındı.

Yaklaşık 6 ay önce AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla göreve gelen eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alındı. Bulu’nun yerine herhangi bir atama gerçekleşmedi.

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

BULU ÖNCE İNANMADI
Bulu, daha önce hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlarken söylediği "Peki bundan şeyin haberi var mı, mesela benim" yazdığı postuna göndermede bulunarak "Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır" dedi. Prof. Bulu, paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.

Bulu, ardından Tayyip Erdoğan'ın bir fotoğrafını yorumsuz olarak paylaştı.

bulu story

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI: SEÇİM YAPILSIN
Bulu'nun görevden alınmasıyla 6 aydır kayyum rektöre karşı direnen Boğaziçililer yeni rektör için seçim istedi. Boğaziçi Dayanışması'nın açıklamasında "Bir geceyarısı atanan kuklanın, başka bir geceyarısı görevden alınması bir kazanımı değil, yalnızca yönetememe krizini ve sarayın acziyetini ifade eder! Taleplerimizi tekrarlıyoruz: Bütün bileşenlerin dahil olduğu rektörlük seçimi yapılana, BULGBTİ+ Kulübü tekrar açılana ve diğer demokratik taleplerimiz karşılanana kadar mücadeleye daha kararlı bir biçimde devam edeceğiz! Altı ayı aşkın süredir sürdürdüğümüz mücadelemizin yalnızca Melih Bulu'ya karşı olmadığını, tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğimizi vurguluyor ve hepinizi #TümKayyumlarGidecek diyerek sesimizi büyütmeye çağırıyoruz." denildi.