Sanatçı Melek Mosso'nun daha önceden AKP'li Isparta Belediyesi tarafından duyuruları yapılan ve afişleri paylaşılan konser programı hedef gösterilerek iptal edildi.

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından ortak yayınlanan açıklamada, belediyenin "halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan" konserler düzenlediği iddia edildi. Ardından Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında sahne alacak olan şarkıcı Melek Mosso’nun 3 Haziran’daki konseri iptal edildi.

ARAR VE ULUĞ'DAN DESTEK GELMİŞTİ
Isparta'da sahneye çıkması engellenen sanatçı Mosso ile birlikte aynı festivale katılacak olan Funda Arar ve Derya Uluğ da, konsere çıkmama kararı aldıklarını duyurmuşlardı. Festivalin ilk açıklanan programına göre Melek Mosso 3 Haziran, Derya Uluğ 4 Haziran, Funda Arar ise 5 Haziran’da sahneye çıkacaktı.

YENİ KADRO BELLİ OLMUŞTU
Son olarak, 3 ismin yerine festivalde sahne alacak isimler netleşmişti. Mosso, Uluğ ve Arar'ın yerine Seda Sayan, Niran Ünsal ve Işın Karaca'nın getirildiği açıklanmıştı. Mosso'nun yerine Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde sahne alacak olan Işın Karaca "Ben hayatım boyunca bu toprakların insanlarına şarkı söyledim ve söylemeye de devam edeceğim. Bu kadar basit" açıklamasını yaptı.