Gazeteci Timur Soykan, Meksika kartellerinin "Ölürüm Türkiyem" dinleyip, bozkurt işareti yaptığını söyledi.

Gazeteci Timur Soykan, "Kayda Geçsin" adlı programda "yeni uyuşturucu rotasının Türkiye" olduğuna ilişkin iddialara açıklık getirdi. Soykan'ın verdiği bu bilgiler, iddiaları destekliyor.

Soykan, uyuşturucu ağının neden Ortadoğu ve Türkiye'ye doğru genişlediğini, Mersin Serbest Bölge'de yaşanan uyuşturucu trafiğini anlatırken Türklerin Meksikalı kartellerle olan ilişkisine de dikkat çekti. 

Soykan, "Meksikalı bu kartelin elemanları ellerinde uzun namlulu silahlarla giderken arabanın içinde "Ölürüm Türkiye'm" şarkısını söyleyip "bozkurt işareti" yapıyorlar. Hatta bunun görüntüleri çıktı" dedi.

Soykan'ın verdiği bilgiler özetle şöyle:

"Uyuşturucu hattı, geçmişte Venezüela, Kolombiya, Latin Amerika coğrafyasından direkt Orta Avrupa'ya daha kısayken ve çok daha kolayken ne olmuş olmalı ki ya aşağıdan dolandırarak ya da Akdeniz üzerinden Türkiye'ye gelmeyi tercih ediyorlar. Bu sorunun birinci cevabı şu; Ortadoğu pazarı çok kuvvetleniyor. Ortadoğu pazarı için bunu istiyorlar. Ama asıl önemli mesele  Avrupa'da bu uyuşturucu baronlarının, Kolombiya'daki, Latin Amerika'daki uyuşturucu baronlarının gizli haberleşme sistemini çözdüler. Ve o gizli, şifreli haberleşme sisteminin bütün verilerini topladılar 2016'dan itibaren inanılmaz bir sayıda kokain yakalanmaya başladı. 2018'e gelindiğinde 181 ton yakalandı Avrupa'da. Yani bu Avrupa'nın gelmiş geçmiş en büyük rekoruydu kokain yakalama konusunda. Bu, milyarlarca, on milyarlarca euro demek. Bu haberleşme sistemi çözülünce yerel yapılar da çözüldü.Ki Hollanda'da Türk mafya grupları da çok etkili.

2008'den 2018'e kadar yakalanan kokain grafiğine bakılınca hem pazarı genişletmişler, hem Türkiye'ye açılmışlar, hem de kokain üretimi çok artmış. Bunu anlıyoruz.

Cengiz Erdinç diye bir gazeteci abimiz var, uyuşturucu konusunda en birikimli gazeteci. Onun anlatımı şu: Amerika'da kokain çok, ABD çok boğluyor kokainle. Mal çok fazla oluyor ve ucuzluyor. Avrupa ve ortadoğu'ya gitmesi için, orda bir pazar oluşturmak için hamleler yapıyor. O pazarın da en önemli isimlerinden bir tanesi Brezilya'nın Escobar'ı dedikleri eski bir binbaşı Sergio Roberto Carvalho. Bu adam Mersin'deki kokainle bağlantılı. Şifreli haberleşme çözülünce bu adamın Hollanda'daki, İspanya'daki tüm bağlantıları çökertiliyor.

Mersin Serbest Bölgede 1.7 ton yakalanıyorsa bir seferde bu çok uzun zamandır olan bir şeydir. Bizim haberimiz olana kadar ordan tonlarca uyuşturucu gitmiştir. Bu adamlar kendilerini riske atıp yakalnırsa yakalanır demiyorlar. Türkiye'deki baronlarla işbirliği kuruyorlar, sisteme bakıyorlar, güvenip öyle sevkiyat başlatmışlardır. Bunu defalarca test etmişlerdir. Ticaret Bakanı'nın 'alıcıyı yakaladık' diye açıklamasıyla bırakmazlar umarım.

El Pais gazetesi bizi doğrulayan bir haber yaptı. Burdaki iddialar korkunç. Ve iddiaya göre; Türk gruplar Meksikalı uyuşturucu kartelleriyle ittifak kurmuşlar. Meksikalı bu kartelin elemanları ellerinde uzun namlulu silahlarla giderken arabanın içinde "Ölürüm Türkiye'm" şarkısını söyleyip "bozkurt işareti" yapıyorlar. Hatta bunun görüntüleri çıktı, hatırlarsınız.