AKP iktidarları döneminde yeterli akademik kadroya bakılmaksızın her ilde en az bir üniversite açıldı. Devlet ve kamu üniversitelerinin büyük bir kısmında akademik personel yetersizliği öne çıkarken Ardahan Üniversitesi'nde rektörlük yapan Prof. Dr. Mehmet Biber’in aynı üniversitede 9 farklı görevinin daha olduğu öğrenildi.

Prof. Dr. Biber'in rektörlük görevinin dışında; Üniversite Yönetim Kurulu Başkanı, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar ile Teknokent Koordinatörü, Kurumsal Yazılı Koordinatörü, Anadolu Üniversite Açık Öğretim Fakültesi Ardahan İl Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ardahan İl Koordinatörü, Ardahan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Biber'in tüm bu görevlerinin yanı sıra “Dilek / Öneri / Şikayet Sorumlusu” da olması dikkat çekti.

YÖK Personel Kanunu'nun 14. Maddesine göre alınan maaşlarla ilgili “Almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge toplamının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın beş katına kadar geliştirme ödeneği ödenebilir" deniliyor.