Toplumsal Haber Merkezi

Gazeteci Barış Yarkadaş, TV 100'de katıldığı programda  geçen yıl CHP'den istifa edip Memleket Partisi'ne katılan, bu yıl da Memleket Partisi'nden istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağını iddia etmişti. 

Yarkadaş'ın iddiaları üzerine gözlerin çevrildiği Çelebi, önceki gün yaptığı paylaşımlar ve tweet temizliği ile bu iddiayı doğrular nitelikte sinyaller vermişti. 

Çelebi, bugün sosyal medyada yaptığı paylaşım ile bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini ifade etti. Çelebi'nin paylaşımı sonrası olanlar oldu. İddiayı ilk ortaya atan Yarkadaş ve Çelebi sosyal medya üzerinden birbirne girdi. 

İşte o tartışma: 
Çelebi'nin bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini ifade ettiği tweeti alıntılayan Yarkadaş, "Silinecek twitler var daha… Onları silene kadar ‘bağımsız’ devam eder." dedi. 

Yarkadaş'ın tweeti sonrası hayli öfkelene Çelebi "Senin yalanlarını ispatlayıp rezil edeceğim HDP sever Barış Efendi... Özür dileyeceksin. Delilleri ve canlı şahitleriyle rezil olacaksın gazeteci bozuntusu..."  ifadelerini kullandı. 

Çelebi'nin bu paylaşımına karşılık adeta meydan okuyan Yarkadaş, "Fırıldak Kubi’yi de geçtin… Gezmediğin kapı kalmadı. İçine düştüğün rezil durumu bana saldırarak örtemezsin. Sana cevabımı bu gece saat 20.30’da TV 100‘de vereceğim. Ekran açık. Gel katıl programa ve Berkin twitini neden sildiğini gözlerime bakarak anlat.." diyerek Çelebi'yi canlı yayına çağırdı. 

Yarkadaş'ın Berkin Elvan  sorusuna ve canlı yayın davetine cevap vermeyen Çelebi, aylardır gündemde tutmaya çalıştığı ve muhalefete eleştiriler yönelttiği soruların Yarkadaş tarafından yanıtlanmasını istedi.