Fethullahçı çetenin kumpas davalarında Türk Silahlı Kuvvetlerinde Teğmen rütbesindeyken yargılanıp hapis yatan Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye geçeceği iddiaları konuşulmaya devam ediyor. 

Barış Yarkadaş'ın da katılımcısı olduğu TV100'deki programa söz verdiği halde katılmayan Mehmet Ali Çelebi bu akşam HalkTV’de Gökmen Karadağ’ın moderatörlüğünü yaptığı Kayda Geçsin programına telefonla bağlandı. 

Çelebi “AKP ile görüştünüz mü” sorusunu ısrarla yanıtlamazken, beşi genel başkan düzeyinde olmak üzere 11 partinin kendisiyle görüşmek istediğini söyledi. 

Programda bir ara karşılıklı olarak sesler yükselince ortam gerginleşti. Çelebi’nin, stüdyodaki gazetecilerin sorularına yanıt vermekten kaçınması dikkat çekti. 

YAYINDAN ALDILAR
Gökmen Karadağ, sorulara ısrarla yanıt vermeyen kendi anlatmak istediklerini anlatan Çelebi'yi "Bu şekilde röportajı sürdürmemiz mümkün değil. Alalım arkadaşlar yayından" diyerek yayından çıkardı.

NE OLMUŞTU?
CHP'den istifa edip Memleket Partisi'ne katılmasının ardından Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile anlaşmazlık yaşadığı gerekçesiyle oradan da istifa eden Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından AKP-MHP ittifakına yakınlığını belirten bir paylaşım yapmıştı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Çelebi, “Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’ye katılacağı iddia edilen Çelebi, geçmişte AKP’yi eleştirdiği tweetlerinin de aralarında olduğu binlerce tweetini silmişti.

Çelebi’nin sildiği tweetler arasında “Berkin Elvan ölümsüzdür. Bin yıl geçse de onun adı bu topraklarda yankılanacak” şeklindeki paylaşımı da bulunuyor.

Çelebi, söz konusu paylaşımların silinmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. "Tweeter hesabım açılma 2012. 2015 yılına kadar tweet atmam mümkün değil. Çünkü görevdeki subayım" diyen Çelebi, "Ayrılmam 2015. 2013-2014 cezaevindeyim. Atamam. 2015-2017 uçak kursundayım. Görüldüğü üzere hesabı aktif yöneten ağabeyimden kendi attığı tweetlerini temizlemesini istedim" ifadelerini kullandı.