Milletvekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te “Adalet Nöbeti” tutan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bu sabah zorla gözaltına alınmasına tanıklık eden HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, o anları anlattı. Kaçmaz, Gergerlioğlu’nun zor kullanılarak gözaltına alındığını kaydetti. 

Polis Meclis'e girerek Adalet Nöbeti'ni sürdüren Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu elbiselerini giymesine, maskesini takmasına dahi izin vermeden, pijama ve terlikle yaka paça gözaltına aldı.

Kaçmaz, o anları “Sadece abdest almasına izin verildi. Üstünü giymesine ve namaz kılmasına dahi müsaade edilmedi, sürükleyerek götürdüler. Yüzlerce polis gelmişti. Namaz kılmak istedi sadece ama buna izin vermediler. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yalan yanlış beyanların olduğu bir tutanakla Gergerlioğlu’nu zor kullanarak tuvaletten çıkararak götürdüler" ifadeliyle tarifledi.
 
"Maalesef ki 1994’teki o Türkiye ve dünya kamuoyuna yansıyan çok kötü görüntülerin daha ağırı bugün yine Meclis’te yaşandı" diyen Kaçmaz, şöyle devam etti:

Bana ve Filiz Kerestecioğlu vekilimize de müdahale edildi. Kolumdan çektiler, önümü kestiler, çelmeler takmaya çalıştılar. Görüntü almamız, bu durumu teşhir etmemiz engellenmek istedi. Engellemek için her şeyi yaptılar. HDP grubunu kapattılar, her odanın başına polis koydular, grup danışmanı arkadaşlarımızın dışarıya çıkmalarına dahi müsaade edilmiyor. Ömer hocamız neredeyse merdivenlerden düşecekti.