Meclis’te ilk kez HDP’nin bir önergesi kabul edildi. Önergeye AKP de oy verdi. Önergenin kabulü ile, İçişleri Bakanlığı’nda mülki idare amirlerinin gerekli durumlarda birinci sınıftan çıkarılması için İçişleri Bakanı'na yetki veren düzenlemeden vazgeçildi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın aktardığı habere göre HDP'nin de aralarında bulunduğu CHP, İYİ Parti ve AKP'li vekiller aynı konuda 4 ayrı önerge verdi ve tümü birlikte oylanıp kabul edildi. Böylelikle bu madde teklif dışına çıktı, İçişleri Bakanı'na da bu konuda yetki verilmedi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın TBMM'deki konuşmasında, 1. sınıf mülki idare amiri olabilmek için 14'e yakın üstün nitelik gerektiğini belirterek ‘'15 yıl bekleyeceksiniz ama birinci sınıf statüsünden mülki idare amirliği kaybederken bakanının iki dudağı arasında âdeta ‘boş ol' der gibi ‘Seni bu görevden aldım' diyeceksiniz. Belli ki tek adam idaresini çok sevdiniz” dedi.

İYİ Partili Ayhan Eren ise birinci sınıf mülki idare amirliğine geçişte sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Bu kanun teklifinin birinci maddesinin teklif metninden çıkarılması uygun. Zira bir insanın geleceği sadece bir bakanın iki dudağı arasına hapsedilmemelidir” açıklaması yaptı.