Türkiye Barolar Birliği Başkanlık koltuğunu işgal eden Metin Feyzioğlu, TBMM kapısında bekleyen 20 baro başkanıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Feyzioğlu, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın kendisine üç temsilcinin komisyona katılması önerisinde bulunduğunu, ancak baro başkanlarının bunu reddettiğini söyledi.

Barolar ile birlikte meslek kuruluşlarının yapısını değiştirip bu kurumları parçalamaya yönelik yasa değişikliği teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

Ancak komisyondaki toplantıya katılmak ve bu teklife karşı görüşlerini sunmak isteyen baro başkanları içeri alınmadı. Bunun üzerine İstanbul, Ankara, Aydın ve Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 20 baro başkanı Meclis kapısı önünde beklemeye başladı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Fakültede okuduğuma göre, TBMM komisyonları paydaşlarını çağırarak teklifi olgunlaştırması gerekiyor. İçeride Avukatlık Yasası görüşülüyor. Baro Başkanları içeri giremiyor. Bu fotoğrafı kimseye göstermeyelim. Ben utanıyorum” dedi.

​Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt da duruma "Görüşmek yerine yürüyorlar diyen iktidar milletvekilleri içeride yasamızı değiştirmek için acele ederken, baro başkanları olarak ne Adalet Komisyonu'na ne Gazi Meclis'e alınmıyoruz. Buradayız, vazgeçmeyeceğiz ve söylüyoruz; egemenlik kayıtsız şartsız  milletindir" ifadesiyle tepki gösterdi.

FEYZİOĞLU YİNE ROL KAPMA PEŞİNDE
Bu duruma dair kişisel Twitter hesabında açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Meclis girişindeki baro başkanlarının kendi belirleyecekleri 3 temsilcinin Komisyona katılması için AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan öneri getirdi. Öneri tarafımdan iletildi. Sayın Başkanlar 'Hepimiz gireceğiz üçümüz konuşacağız' karşı önerisini ilettiler ve kabul etmediler" dedi.

VEKİLLER AVUKATLARIN YANINA GİTTİ
CHP ve İYİ Parti milletvekilleri komisyon toplantısından çıkarak baro başkanlarının yanına gitti.

Baro başkanları, avukatları ilgilendiren yasa teklifi görüşmelerini izlemek istediklerini ancak içeri giremediklerini söyledi. Muhalefet milletvekilleri ise baro başkanlarının taleplerini komisyona ileteceklerini söyleyerek, komisyona geri döndü.