CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Fatsa’da çevre sorunlarına dikkat çekmek ve yaşam alanlarını korumak için günde yarım saat yapılan kitap okuma etkinliğini Genel Kurul’a taşıdı. Genel Kurul kürsüsünden milletvekillerine seslenen Adıgüzel, konuşmasının son bir dakikasında sessizce Altın Ölüm kitabını okudu.

CHP'li Adıgüzel, Ordu'daki maden sahalarının çevresel etkilerini TBMM kürsüsüne taşıdı. Adıgüzel. “Siyanürle altın ayrıştırma, gelişmiş ülkelerin kullandığı ancak kendi ülkelerinde değil, daha çok sömürge ülkelerinde ve az gelişmiş ülkelerde uyguladığı bir yöntem. Ordu'da yeni 9 ihaleyle beraber 46 tane arama ruhsatı var. Toplamda 70 bin hektar alanda sondaj faaliyeti olacak, Ordu coğrafyası 600 bin hektar yani neredeyse onda 1'inden fazlasını sondaj alanı yapmış durumdasınız. Bir hafta önce, Ordu Ünye ilçemizde Yeşilkent ve Üçpınar'da sondaj yapmaya direnen köylülere jandarmanın ve güvenlik güçlerinin çok sert bir müdahalesi oldu” diye konuştu.

Adıgüzel sözlerin şöyle sürdürdü:

Türkiye'de altın madeni işleten firmaların büyük çoğunluğu geçmişte FETÖ'cü yapılanmayla açık iştiraki olan insanlar. FETÖ dershanelerden çok daha fazlasını bu madenlerden elde etti, istedikleri gibi doğa talanı yapmak için de AKP'ye tam 17 kere kanun ve mevzuat değişikliği yaptırdı. FETÖ'nün 15 Temmuz'da devlete sıktığı her kurşunun, şu çatıya attığı bombanın arkasında bu altın madenlerinden elde ettiği gelirlerin ve bununla yetiştirdiği teröristlerin de katkısı var. FETÖ davasında kayyum atanan Koza Madencilik 5 adet altın madeni işletmesi vardı, FETÖ'nün amiral gemisiydi.

SESSİZ KİTAP OKUMA EYLEMİ TBMM KÜRSÜSÜNDE
Adıgüzel, Fatsa’da çevre katliamına dikkat çekmek ve yaşam alanlarını korumak için günde yarım saat kitap okuma etkinliği yaptıklarını belirterek, “Ben de onlara destek vermek için burada, kürsüde kalan süremi sessizce kitap okuyarak tamamlamak istiyorum. Susmak da bazen iyi bir ifade yöntemidir” dedi. Adıgüzel, konuşmasının son bir dakikasında sessizce “Altın Ölüm” kitabını okudu.