CHP’den yapılan yazılı açıklamada, eğitimin anayasal bir hak olduğu belirtilerek, “Devleti yönetenlerin en temel görevlerinden birisi, bu ülkenin tüm çocuklarının eşit fırsatlarla eğitim ve öğretim imkânlarına erişmesini sağlamak; tüm çocuklarımızı nitelikli bir eğitimle aydınlık bir geleceğe hazırlamaktır” dedi.

754 BİN ÇOCUĞUN EVİNDE TELEVİZYON YOK
6 aydır süren pandemi döneminde var olan fırsat eşitsizliklerinin derinleşmesine engel olmanın da iktidarın temel görevi olduğu belirtilen açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 29 Mart 2020 tarihi itibariyle öğrencilerin yüzde 5’inin, yani 754 bin 429 bin çocuğun televizyona erişiminin olmadığı hatırlatıldı.  3 milyon 17 bin öğrencinin de evinde internet olmadığını ve güz döneminde başlayan EBA ve internet erişimli eğitimlerde sorunların sürdüğünü ifade eden CHP, bu konudaki işbirliği çağrılarının iktidar tarafından yanıtsız bırakıldığına işaret etti. 

BAKANLIK TELEVİZYONU OLMAYAN ÇOCUKLARIN BİLGİLERİNİ PAYLAŞMADI
CHP, açıklamasında şunları belirtti:

“Milli Eğitim Bakanlığı’na 18.09.2020 tarihli ve 969 sayılı yazımızla ‘televizyonu olmayan çocuklarımızın isim ve adres bilgilerinin CHP’ne dijital kopya olarak ulaştırılmasını’ ivedi olarak talep ettik. Ancak ne yazık ki Bakanlık resmi yazımıza ve içerikteki talebimize olumsuz yanıt vermiştir. Dahası, yanıtında ‘tespit edilen tüm eksikler giderilmiştir’ demiştir.  

“Yoksulluk ve yoksunluk nedeniyle eğitim alamayan tek bir çocuğumuzun bile olmaması, bizim en önemli meselelerimizden biridir. Tek bir çocuğumuzun bile akranlarının sahip olduğu bu olanaktan yoksun kalmasını kabul edemeyiz. İktidarın, öğrencilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesine destek talebimizi kabul etmemesine rağmen, eğer evinde televizyonu olmadığı için eğitime erişemeyen çocuğumuz varsa lütfen bize ulaşsın. Biz buradayız ve hazırız. Bize ulaşın! Her şeye rağmen omuz omuza olacağız ve dayanışacağız. Sosyal devleti bugünden adım adım hep birlikte kuracağız."