Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, saniyeler içerisinde büyüdü. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Orman Genel Müdürlüğü söndürme çalışmalarında görevli Görkem Hasdemir hayatını kaybettiğini duyurdu.

Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde, orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Bölgeye hareket eden ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangının yerleşim yerleri için bir tehdit oluşturmadığı, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 4 helikopterin yanı sıra İzmir ve Denizli'den gelen 2 helikopter, arazözlar, dozer, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale ediyor.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına çok sayıda ekiple müdahale edildiğini ve alevlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirterek, "Bölgede etkili olan rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesine göre hareket ediyor. Çevre ilçe ve illerden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine geliyor." dedi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ''Bir personelimiz şehit oldu'' denildi.

Görkem Hasdemir

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise “Marmaris’te kahramanlarımız büyük bir özveri ile yangına müdahale ediyorlar. Maalesef şehidimiz var. Şehidimiz Görkem Hasdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim” ifadelerini kullandı.