Halkın Kurtuluş Partisi, AKP’li Cumhuurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üniversite diploması için Marmara Üniversitesi’ne başvuruda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne yapılan başvuruda 8 soru sorunun cevaplandırılması talep edildi.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde YSK’ye ibraz ettiği diplomanın tartışmalı olduğu hatırlatılan dilekçede, “Ortalıkta birden fazla diploma dolaşmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 yıllık bir yükseköğrenim diplomasına sahip olmadığı, hatta elinde olan tek diplomanın İmam Hatip Lisesi Diploması olduğu dile getirilmektedir. Yani tartışılan sadece üniversite diploması değil lise diplomasıdır da aynı zamanda” denildi.

“Erdoğan’ın Yükseköğrenim diplomasının sahte olduğu Türkiye Noterler Birliği Disiplin Kurulu’nun kararıyla sabitlendiği” belirtilen dilekçede, “Bu kararla; notere diploma aslı olmadan onay işlemi yaptırılarak, sahte bir evraka resmiyet kazandırıldığı ortaya çıkmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi:

Recep Tayyip Erdoğan’ın gündemden düşmeyen diplomasına ilişkin her ne kadar 04.06.2016 tarihinde, Marmara Üniversitesi bir “diploma” yayınlayıp açıklama yaptıysa da bu açıklama iddiaları ve soru işaretlerini gidermemiş tam tersine tartışmaların daha da alevlenmesine neden olmuştur.