Toplumsal Haber Merkezi

19 Aralık, ülkücülerin organize ettiği sayısız katliamdan biri olan Maraş Katliamı'nın başlangıç günüydü. 19 Aralık 1978'de başlayıp günlerce süren katliamda ülkücüler, kadın-çocuk, genç-yaşlı demeden 120 yurttaşımızı katletmiş, 176 yurttaşımızı da yaralamıştı. Kentteki Alevi nüfusun yüzde 80'inin göçüyle sonuçlanan katliamın MHP il teşkilatında planlandığı, istihbarat raporlarında da yer almıştı. İşte CHP, tam da böyle bir günde Maraş'taki parmağı açıkça bilinen Alparslan Türkeş'in evine oturmaya gitti.

Bu ziyaretten sonra özellikle Alevi yurttaşlardan yoğun eleştiriler geldi. Kimi açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesinin bir 'ihanet' olduğu belirtildi, kimimdeyse Kılıçdaroğlu'nun kurmayları tarafından tuzağa düşürüldüğü iddia edildi. Ancak günler sonra CHP'den açıklamalar gelmeye başladı. 

Son olarak ziyaret ekibinde yer alan Kaftancıoğlu'ndan bir açıklama geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’e yaptığı ziyarete ilişkin eleştirilere, “kişisel bir rahatsızlık duymuyorum” yanıtını verdi.

'GİTMEK İSTEMEDİĞİ' İDDİASINI YALANLADI
Kısa Dalga Podcast’te yayınlanan Arka Plan programında Mehveş Evin’e konuk olan Kaftancıoğlu, ziyaret ile ilgili olarak çıkan ‘önce gitmemeyi düşündüğüne’ ilişkin haberlerin doğru olmadığını belirtti. Alparslan Türkeş’in, kayınpederi Ümit Kaftancıoğlu’na öldürülmesinden iki gün önce “Vatan haini” dediğini söyleyen Kaftancıoğlu “Ben siyaseti, bir daha kimse acıları yaşamasın diye yapıyorum. Bu haliyle kişisel bir rahatsızlık duymuyorum” dedi.