Toplumsal Haber Merkezi

19 Aralık, ülkücülerin organize ettiği sayısız katliamdan biri olan Maraş Katliamı'nın başlangıç günüydü. 19 Aralık 1978'de başlayıp günlerce süren katliamda ülkücüler, kadın-çocuk, genç-yaşlı demeden 120 yurttaşımızı katletmiş, 176 yurttaşımızı da yaralamıştı. Kentteki Alevi nüfusun yüzde 80'inin göçüyle sonuçlanan katliamın MHP il teşkilatında planlandığı, istihbarat raporlarında da yer almıştı. İşte CHP, tam da böyle bir günde Maraş'taki parmağı açıkça bilinen Alparslan Türkeş'in evine oturmaya gitti.

Bu ziyaretten sonra özellikle Alevi yurttaşlardan yoğun eleştiriler geldi. Kimi açıklamada Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesinin bir 'ihanet' olduğu belirtildi, kimimdeyse Kılıçdaroğlu'nun kurmayları tarafından tuzağa düşürüldüğü iddia edildi. Ancak günler sonra CHP'den bir açıklama geldi...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Maraş Katliamı'nın yıldönümünde yaptığı "Türkeş" ziyaretini savundu.

Öztrak, "Kahramanmaraş katliamının acısını üzüntüsünü kalbimizde hissettik. Kaldı ki bu yıldönümünde genel başkanımız partimizin kurumsal görüşünü sosyal medyadan attığı mesajla milletimizle paylaştı. Bu ziyareti eleştirenler Yunus'un Mevlana'nın, Hacı Bektaşi Veli'nin öğretilerini anlamayanlardır. Hepsi sevgi diliyle konuşmuştur. Sayın Genel Başkanımız insani bir ziyaret gerçekleştirmiştir" dedi.

Öztrak'ın sözünü ettiği sosyal medya paylaşımı Türkeş ziyaretinin ardından yapılmış, bu paylaşım da ziyaret nedeniyle tepkilere neden olmuştu.