Üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere geçici barınma desteği sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Büyükşehir Belediyesine başvuran tüm öğrencilere konaklama imkanı sunacaklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkente okumak için gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere konaklama imkanı sunuyor. Konaklama sorunu nedeniyle Büyükşehir Belediyesine başvuran öğrencileri Şefkat Evleri, kiralanan otel ve yurtlara yerleştiren Yavaş, sosyal medya hesaplarından otel ve yurt sahiplerine de dayanışma çağrısında bulundu.

Çağrısı kısa sürede yanıt bulan ve başkentte yeni bir iyilik hareketini daha başlatan Yavaş, başvuruda bulunan herkese kucak açacaklarını söyledi. Başvuru yapan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesine ait yerler dışında kiralanan otel ve yurtlara geçici olarak yerleştirilmeye başlandı. 3 bin 500 öğrenciye barınma imkanı sağlanırken, 2 bin 500 öğrenci için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Sosyal medya hesapları üzerinden yurt, konaklama tesisi, otel ve misafirhane sahiplerine seslenerek dayanışma çağrısında bulunan Yavaş, “Edirne’den Kars’a onlarca vilayetten kentimize gelen çocuklarımız var. Onlar başkenti evi seçti, ana baba ocağı bildi. Vakit ev sahipliği yapma vakti. Gelin bize ulaşın, hiçbir evladımızı açıkta bırakmayalım” ifadelerine yer verdi.