Mansur Yavaş'ın ödül aldığı programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde aday gösterilen Melih Gökçek'in, oylamada hile yaptığı gerekçesiyle elendiği ortaya çıktı. 

Merkezi Londra'da bulunan City Mayor Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından 2004 yılından itibaren düzenlenen programda 'Dünya Belediye Başkanı' seçiliyor. Bu seçim her yıl düzenlenen bir anket ile sonuca ulaşıyor. Hiçbir ticari amacı olmayan ve kar gütmeyen vakfın anketiyle bu senenin en iyi belediye başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçildi. 

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek'in de 2012 yılında aday gösterildiği ve Gökçek'in oylamasında hile yapılması nedeniyle programdan elendiği ortaya çıktı. 

Yavaş'ın 2021 yılı Dünya Belediye Başkanları Başkent ödülünü kazanması sonrası Gökçek'in ABB Başkanlığı yaptığı dönemde ödül için son 25 aday arasına kalması sonrasında yaptığı paylaşım yeniden gündeme geldi. 


"HASET ETMEYİN"

Mansur Yavaş'ın ödül almasının ardından yeniden gündeme gelen Gökçek'in o paylaşımında "Bizi dünya belediye başkanlığı'na aday seçtiler. Kıskanmayın, haset etmeyin, sizin de olsun. Zavallılar" ifadeleri kullanılmıştı.




ANKET MANİPÜLE EDİLDİ

Worldmayor.com web sitesinde yer alan Melih Gökçek'in adaylık sayfasında ise site yönetimi tarafından bir not düşülerek, "15 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na verilen oyların ve görüşlerin önemli bir kısmının manipüle edildiği dikkatimizi çekti" denildi. 

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek'in 2012 yılında aday gösterilip kazanamadığı anketi, dönemin Bilbao şehri Belediye Başkanı Iñaki Azkuna kazanmıştı.