Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla “insan odaklı” uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Pandemi sürecinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla uzaktan eğitim alan öğrencilerin yararlanması için 918 mahallede ücretsiz wi-fi hizmeti başlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu hizmeti kent meydanlarına da taşıdı.

TOPLAM 35 MEYDAN ÜCRETSİZ İNTERNETE KAVUŞTU
Yavaş’ın, “İnternete erişim hakkının temel bir insan hakkı olduğuna inanıyoruz. Başkent’in geleceğini internet ağlarıyla örmeye devam edeceğiz” sözleriyle toplam 35 meydan için mart ayından itibaren başlatılan çalışmalar tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 5 ay içerisinde kentin 35 meydanını ücretsiz internetle buluşturarak projenin ilk etabını (FAZ1) hayata geçirdi.

KALAN SON 5 MEYDAN VE NOKTADA DA İNTERNET ERİŞİMİ SAĞLANDI
Çalışmalar kapsamında Güvenpark, Beşevler Üniversiteler Bölgesi, Gökkuşağı Yolu, Sincan Lale Meydanı ve Nallıhan Çayırhan Kent Meydanı’nda internet erişiminin sağlanmasıyla birlikte ücretsiz wi-fi hizmeti 35 meydan ve noktada kullanılmaya başlandı.
Ankara’nın merkez ve ilçe meydanlarında 2 milyon 362 bin metrekarelik alan ücretsiz internete kavuşurken, “wifi.ankara.bel.tr” adresi üzerinden aktifleştirilen noktalar ile devreye alınacak noktalar tek tek gösteriliyor.

Vatandaşları hızlı, güvenli ve ücretsiz internetle buluşturan hizmet kapsamında devreye alınan ücretsiz 1. etap wi-fi noktaları (FAZ1) şöyle:

1- 512. Sokak İvedik
2- Adnan Yüksel Caddesi
3- Akyurt Cumhuriyet Meydanı
4- Batıkent Meydan (GİMSA Önü)
5- Elmadağ Kent Meydanı
6- Haymana Kent Meydanı
7- Kalecik Kent Meydanı
8- Polatlı Kent Meydanı
9- Şehit Salim Akgül
10- Ayaş Kent Meydanı
11- Bala Kent Meydanı
12- Beypazarı Atatürk Parkı
13- Çamlıdere Ali Semerkandi Türbesi
14- Güdül Kent Meydanı
15- Kahramankazan Kent Meydanı
16- Kızılcahamam (Soğuksu Gidişi)
17- Nallıhan Kent Meydanı
18- Şereflikoçhisar Ankara Caddesi
19- Evren Kent Meydanı
20- Ulus Meydanı
21- Sıhhiye
22- Keçiören Belediyesi önü
23- Zafer Çarşısı
24- Çubuk Kent Meydanı
25- Ankara Kalesi
26- Hacı Bayram Veli Camii
27- Bahçelievler Adnan Ötüken Parkı
28- 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı
29- Batıkent Murat Karayalçın Meydanı
30- Etimesgut Tren Garı
31- Güvenpark
32- Beşevler Üniversiteler Bölgesi
33- Gökkuşağı Yolu
34- Sincan Lale Meydanı
35- Çayırhan Kent Meydanı

UYGULAMADAN YURTTAŞLAR MEMNUN
Kent genelinde ücretsiz internet hizmetinden yararlanan Başkentliler son olarak Kızılay Güvenpark, Beşevler Üniversiteler Bölgesi ve Nallıhan Çayırhan Kent Meydanı’nda da bu hizmetin başlamasından duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler:
-Karani Kamış: “Gezmek için Kızılay’a gelmiştim. İnternetim bitmişti. Araba fiyatlarına bakmam gerekiyordu. Güvenperk'ta Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz internet hizmeti olduğunu gördüm. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra üye oldum. Şu anda çok güzel bir şekilde internetten faydalanıyorum. Başkanımızın bütün hizmetlerini takip ediyorum. Yaptığı bütün işlerin mantıklı ve faydalı olduğunu düşünüyorum.”
-İsmail Akyüz: “Güvenpark'taki ücretsiz internet hizmetini çok güzel buldum. Başkanımıza teşekkür ederiz.”
-Sercan Merdanoğlu: “İnternete girmek için bir yerlere gidip para harcamak yerine ücretsiz wi-fi noktalarında artık internete istediğim şekilde bağlanabiliyorum. Çok güzel bir düşünce. Zaten bunu da Mansur Başkan yapardı.”
-Kurtuluş Bulut: “Güvenpark'ta ücretsiz internet uygulamasından çok memnun kaldım. Günümüzün çoğu elimizdeki telefonla geçiyor. Başarılı ve çok mantıklı bir proje olmuş.”
-Efe Berke Erdar: “Mansur Yavaş'tan önce hiç böyle şeyler yoktu. Şimdi rahatça her yerde internete girebiliyoruz.”
-Eylül Özdemir: “İlk defa böyle bir şey görüyoruz. Güvenpark'ta çok güzel bir proje gerçekleştirilmiş. Özellikle gençler için çok güzel olmuş.”
-Şevval Erdal: “Güvenpark'ta ücretsiz internete bağlanabiliyorum. Çok memnum kaldım.”
-Sümeyye Kurt: “Güvenpark'ta ve daha birçok yerde ücretsiz internete bağlanabiliyorum. Bu hizmetten çok memnunum. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.”
-Emrullah Cürebal: “Ücretsiz internet güzel düşünülmüş bir hizmet. İnsanlar acilen internete ihtiyaç duyabiliyor.”
-Halil Yüksel: “Ücretsiz wi-fi hizmetinden yararlandım. Son derece memnum kaldım.”
-Halil Göktuğ Arık: “Günümüz internet çağı olduğu için gerek metroda olsun gerek kalabalık alanlarda, şehir merkezinde internete herkesin ihtiyacı oluyor. Sadece sosyal medya değil her konuda internete gerek var. O yüzden şehir merkezlerinde olması çok mantıklı bir adım.”
-Ece Yaren Ercan: “Buraya internet bağlanması, Ankara’nın işlek bir yeri olduğu için çok güzel bir uygulama olmuş.”
-Damla Dalay: “Bu hizmet açısından çok mutluyum. Sonuçta birçok insanın internete ihtiyacı oluyor. Acil kullanması gerekebiliyor. İhtiyacımız olduğunda kullanabilmemiz çok güzel. Bu hizmet için teşekkür ediyorum.”
-Merve Usullu: “Ücretsiz internet hizmeti herkes için çok yararlı bir hizmet. Bu bölgede olması gerekiyordu çünkü burada öğrenci çok fazla var. Pandemi döneminde de insanlar internete çok ihtiyaç duyuyor. Çevremde interneti kullanan çok sayıda insan var ve benim gibi onlar da memnunlar.”

SIRADA PARK VE REKREASYON ALANLARI VAR
Projenin 2. etabında (FAZ2) ise park ve rekreasyon alanlarının bulunduğu 30 noktaya daha wi-fi bağlanarak vatandaşların kullanımına açılacak.
Başkent'te yıl sonuna kadar kent genelinde meydan ve rekreasyon alanlarında toplam 65 noktada 10 milyon metrekareye yakın alanda ücretsiz internet kullanılabilecek.

Ücretsiz wi-fi uygulamasının devreye alınacağı toplam 5 milyon 265 bin metrekarelik alanı kaplayan 30 park ve rekreasyon alanın yer aldığı noktalar ise şunlar:
1- Demetevler Parkı
2- Demetevler Cemre Parkı
3- Nevbahçe parkı
4- Ali Dinçer Parkı
5- Gökçek Parkı
6- Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı
7- Esertepe Rekreasyon Alanı
8- Kuzey Yıldızı Parkı
9- Çankaya Seğmenler Parkı
10- Botanik Parkı
11- Öveçler Rekreasyon Alanı Bölüm-1
12- Öveçler Rekreasyon Alanı Bölüm-2
13- Dikmen Vadisi 1. Etap
14- Dikmen Vadisi 2. Etap
15- Dikmen Vadisi 3. Etap
16- Göksu Parkı
17- Gençlik Parkı
18- 50. Yıl Parkı
19- Altınpark
20- Mogan Gölü Rekreasyon Alanı
21- Gölbaşı
22- AŞTİ
23- Kurtuluş Parkı
24- Harikalar Diyarı
25- Elmadağ İsmetpaşa Parkı
26- Mamak Şafaktepe Parkı
27- Haydar Aliyev Parkı
28- Şule Çet Parkı
29- Kuşcağız Aile Yaşam
30- Dodurga Ordukent Mesire Alanı