CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel partiden istifa ettiklerini duyurdu. 3 isim partinin politikasından rahatsızlık duydukları için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Bu istifalarla birlikte CHP'nin koltuk sayısı 138'den 135'e düştü.

CHP´li vekiller Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy,  parti içindeki rahatsızlıklarını bir mektup yazarak CHP Genel Başkanı'na iletmişlerdi.  Kılıçdaroğlu da “Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkana mektup yazılmaz. Genel başkandan randevu alınır, gelinir, konuşulur'' yanıtını vermişti. 

Daha sonra geçtiğimiz salı günü CHP grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu ile görüşüp rahatsızlıklarını ileten 3 vekil, Çarşamba günü de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir görüşme gerçekleştirmişlerdi. 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi TBMM Basın Odası'nda açıklama yaptı. Açıklamaya Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel de katıldı.

Çelebi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Emperyalizme diz çöktürmüş CHP'den milli konularda kekeleyen CHP'ye geldik, Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter.  CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP'nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissetirdi. Beni onca çarpıklığa susmak için vekilş tayin etmediniz.  Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kurukçularının zihniyeti değil. Atatürk demekten çekinenlerin el üstünde tutan CHP'ye geldik. Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin.  Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla 

İstifa eden Özcan Özel'in ise açıklaması şöyle:

Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zarureti doğmuştur. Sözlerimi Hacı Beştaş Veli'nin eline diline beline sahip çık sözleriyle bitirmek istiyorum. Tüm çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum.

3 GÜN ÖNCE İSTİFA ETMEYECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 gün önce partiyle ilgili eleştirilerini bir mektupla kendisine ileten 3 milletvekili ile görüşmüştü. Mehmet Ali Çelebi, görüşme sonrasında kendisine yöneltilen “İstifa edecek misiniz?” sorusuna ‘hayır’ yanıtını vermişti.