AKP Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikci, CHP'li Maltepe Beledi Başkanı Ali Kılıç'ı FETÖ'cülükle suçladı.

AKP'li Erikci, Ali Kılıç'a yanıtlaması istemiyle 10 soru gönderdi. Ali Kılıç'a, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a kurulan kaset kumpasıyla ilgili neler bildiğini soran Erikci, Kılıç'ı 'Alman istihbaratına çalışmak' ile suçladı.

CHP'li Ali Kılıç, daha önceki açıklamalarında 25 yıldır Almanya'da yaşadığını, siyasi yaşamına Alman Sosyal Demokrat Partisi'nde (SPD) başladığını anlatmış ve "Benim Alman istihbaratıyla, bırakın Kempinski Oteli'ni, Almanya'nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantısında, Gürsel Tekin'in dâhil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler, bugün siyaseti bırakıyorum" demişti.

Erikci'nin açıklaması ve soruları şöyle:

2008 yılında Deniz Feneri Derneği gibi derneklere kumpas kurup FETÖ'nün Kimse Yok mu Derneği'ni ön plana çıkararak kendi amaçlarına hizmet etmesini sağlayan ve o yıllardan sonra bu derneklere kurulan kumpasların arkasından Fetö ve onlarla işbirliği yapan Alman İstihbarat örgütlerinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortaya çıkmasının ardından, Bu belgeleri Türkiye’ye getiren ve onların amacına hizmet eden kimler varsa ben de diyorum ki,

İşte onlar FETÖ'nün Türkiye’deki siyasi ayaklarıdır.

Bu kişilerden biri de Maltepe Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Kılıç’tır.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a cevaplaması isteğimle şu soruları sormak istiyorum. Cevabının arkasından elbette bizler de birçok şeyler açıklayacağız.

1- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a (Almanya'nın da içinde olduğu) kurulan kumpaslardan bilginiz ne düzeydedir?

2- FETÖ’nün Deniz Feneri'ni bitirmek için Alman İstihbaratı ile işbirliğine gidildiği yıllar sonra Türk yargısında yer aldı. Deniz Feneri'ni bitirenlerin arkasında FETÖ ve işbirliğine gittiği Alman İstihbaratı çıktı. Deniz Feneri Dosyasını Türkiye’ye siz getirdiniz. O dönemler Almanlarla ilişkiniz ne düzeyde idi. Alman Kurumları İle görüşmelerinizi hangi sıfatla yapıyordunuz.

3- 2008 yılında Almalar tarafından ortaya çıkarılmak istenen Deniz Feneri Dosyalarını Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı resmi yazılar ile istenilmesine rağmen 2010 yılına kadar göndermediler. Ancak 2 yıl sonra yani 2010 yılında Alman kurumlarının Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığına göndermediği dosyaları, sizler 14 klasörlerle Türkiye’ye getirip Türkiye Cumhuriyeti savcılarına teslim ettiniz. Getirdiğiniz klasör dolusu dosyaları Almanya’dan hangi kurumlardan hangi sıfat ve yetki ile ya da kimler sayesinde aldınız?

4- Almanya Frankfurt Emniyetinin raporlarını kimlerden ne şekilde aldınız?

5- Türkiye Cumhuriyeti'ni ve zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı neden suçladınız? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını sizlere "suçlayın" diyenler var mıydı, varsa kimlerdi?

6- O yıllar “yüzyılın soygunu” diye bahsettiğiniz soygunun miktarı ne kadardı? (15 milyon dolar olduğu iddiası ile)

7- Geçtiğimiz yerel seçimlerde ulusal basına da yansıyan şahsınızın ve ailenizin malvarlığı 180 milyon ve fazlası olduğu iddia edildiğine göre (size göre Deniz Feneri 15 milyon dolar, günümüz karşılığı TL olarak 90 milyon) sizin malvarlığınızdaki artışın ve iddiaaya göre yolsuzluğun adını ne koyacağız?

8- Tüm yukarıda anlatılanlar ışığında Deniz Feneri'nin arkasından Fetö çıktığına göre sizler de bunu Türkiye’ye taşıyan kişi olduğunuza göre o evrakları FETÖ'cülerden mi aldınız?

9- Yaşağıdığınız, gördüğünüz, tüm bilgilerinizi Türk makamları paylaşarak hainleri deşifre edecek misiniz?

10- Ben de iddia ediyorum Belediye Başkanı olarak Maltepe’de Fetö’nün siyasi ayağı siz değilsiniz de kimdir?