Son yıllarda yurttaşların, iş ve geçim umuduna yönelik dolandırıcılık olayına bir yenisi eklendi. Kendisini AKP Çankaya ilçe teşkilatı görevlisi, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Başkan Yardımcısı Yavuz Recep U. olarak tanıtan, zaman zaman “korumam” dediği bir kişiyle ve lüks araçla dolaşan bir kişinin Malatya, Kırşehir ve Gaziantep’te çok sayıda yurttaştan “iş bulacağım” vaadiyle binlerce lira topladığı ortaya çıktı.

Dolandırılan yurttaşlardan birisi yıllardır üniversite mezunu kızı ve lise mezunu oğlu için iş bulma arayışında olan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan B.K.. Çocuklarını iş sahibi yapmak isterken 52 bin 500 lirasını kaptıran B.K.’nın karakolda verdiği ifadeye de yansıyan olay kendisini Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı’nda danışman olarak tanıtan Betül B. ile görüşmesiyle başlıyor.

PARA KARŞILIĞINDA KAMU PERSONELİ YAPIYORLARMIŞ
Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre ifade tutanağında B.K., süreci şöyle anlattı:

2021 yılı Şubat ayında kendisini şahsen tanıdığım komşum olan yine amcası da aynı apartmanda komşum olan Betül B. isimli kişi bana ‘seni işe sokacağım’ diyerek 20 bin lira para istedi.

Ben de elden kendisine 20 bin lira verdim. Daha sonra ben işe girmeyeceğimi söyledim ve kendisinden 20 bin lira paramı istedim. Bana Murat A. isimli şahsın hesabından 20 bin lira paramı gönderdi.

18 Şubat günü Betül B. isimli kişiyle yeniden konuştuk. Bana Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı’nda danışman olarak çalıştığını, çevresinin geniş olduğunu, çocuklarımı işe yerleştirebileceğini, bunun karşılığında 30 bin ile 50 bin lira para gideceğini söyledi.

Ben de ‘lise mezunu oğlum ve üniversite mezunu kızım için iş başvurusu yapabilir miyim?' dediğimde bana ‘çocuklarını işe aldırırım' dedi.

Bunun üzerine benden 10 bin lira para isteyerek Murat A. isimli kişinin hesabına yatırmamı söyledi. 22 Şubat günü bu hesaba 10 bin lira yatırdım. 3 gün sonra Betül B.’nin kullanmış olduğu numaradan bizi aradılar.

Telefonu açtığımda Betül B. görüntülü konferans yapıyordu. Bana yanında Yavuz Recep U. isimli şahsın olduğunu, Ak Parti Ankara'nın Çankaya ilçe teşkilatında olduğunu kendisinin 15 yıllık aile dostu olduğunu söyledi.

İşe girecek olan kızıma ve bana ‘hayırlı olsun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde işe gireceksin sana göndermiş olduğum sicil numarasını al bunu kaydet. Daha sonra e-devlet üzerinden kontrol edeceksin' dedi. Bunun üzerine 22 Mart günü kızım E.Y. ile Diyarbakır'a gittim.