İş insanı Mubariz Gurbanoğlu'nun “FETÖ terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Gurbanoğlu, Sesli Ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada ilk olarak tanık sıfatıyla Gurbanoğlu'nun 20 yıllık arkadaşı, sanatçı Mahsun Kırmızıgül dinlendi.

“FETÖ İLE İLİŞKİSİNE TANIK OLMADIM”

Kırmızıgül ifadesinde, Mubariz Gurbanoğlu ile 2000 yılında kız kardeşinin düğününde sahne aldığı sırada tanıştığını söyledi. Sonrasında dost olduklarını anlatan Kırmızıgül, “Bu ülkeyi çok seven yurtdışından elde ettiği geliri bu ülkede harcayan biridir. Onun yaptığı iyilikleri çok iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.

Gurbanoğlu'nun FETÖ ile ilgisi olup olmadığı konusunda bilgisi olmadığını söyleyen Kırmızıgül, “Tanık olmadım. Bilmiyorum” dedi. Gurbanğlu ile firari FETÖ şüphelisi İhsan Kalkavan'ın bir yemekte tartıştığını da anlatan Kırmızıgül, “Küfürlü bir tartışma yaşandı. O günden beri İhsan Kalkavan'ı hayatından çıkardı. 17-25 Aralık'tan önceydi” açıklamasında bulundu.

Mahsun Kırmızıgül'ün ardından ise 3 gizli tanık dinlendi.

Sesleri ve görüntüleri bozularak video konferans sistemi ile dinlenen tanıklardan biri, Gurbanoğlu ile 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce tekne turuna çıktıklarını 14 Temmuz'da döndüklerini söyleyerek, “15 Temmuz'da tekrar açıldık. Öyle bir plan yoktu. Yunan karasularına doğru gittik” dedi.