Toplumsal Haber Merkezi

İktidar partisi üyeleri halkla, halkın yoksulluğuyla alay etmeden geçirdikleri günü ömürden saymıyor... Halka 'çöpten nasıl zehirlenmeden yemek toplanır', 'yoksulsan markete tok git ve ürünlere dokunma' gibi içerikler hazırlayarak aslında ülkedeki derin yoksulluğun da kanıtlarını sunan AKP'nin son savunması ise iPhone telefonlar üzerinden oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TV5 televizyonunda katıldığı "4. Güç" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. AKP'li Ünal, müthiş bir siyaset dehasına sahip olduğunu vurgularcasına gülerek, genç bir çiftçiyle olan konuşmasını anlattı. “Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz” diyen bir genç çiftçiye "Cebindeki telefonu kaça aldın" yanıtını verdiğini ifade eden Ünal geçinmekten dert yanan çiftçinin telefonu olmasını ve internet paketi alabilmesini lüks gördü.

Ünal'ın sırıtarak anlattığı diyalog şöyle:

Bir delikanlı geldi. 'Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz' dedi. 'Telefonunu alabilir miyim' dedim. IPhone 6. 'Kaça aldın' dedim. '3400 lira mı, 4500 lira' mı dedi, '24 taksitle aldım' dedi. 'İnternet paketi de var mı?' dedim. 'Var' dedi. 'Ayda kaç para ödüyorsun buna?' dedim. 'Ayda 450 lira ödüyorum' dedi.