Mafya bozuntusu Alaattin Çakıcı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik yaptığı açıklamaların ardından bir kez daha ortaya çıkarak, savunmaya geçti.

Saray ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ısrarları sonucu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kabulüyle hazırlanan özel bir afla salıverilen Alaattin Çakıcı, dün yaptığı açıklama ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

Bir dönem AKP’ye oy toplamak için çeşitli illerde miting düzenleyen, Erdoğan’a övgüler düzen Sedat Peker’in YouTube üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösteren Çakıcı’nın da hedefinde muhalefet partileri vardı. Çakıcı, mektupta AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek veren ifadeler kullanırken, Sedat Peker’e de ‘sus’ mesajı verdi.

Yurttaşlar tarafından Bahçeli’nin ‘dava arkadaşım’ dediği Alaattin Çakıcı’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı gibi mektupla ortaya çıkması ve Saray ittifakına destek vermesi ‘devlet-mafya ilişkisine bir yeni bir örnek’ olarak yorumlandı.

Çakıcı’nın mektubu şu şekilde:


 

CEZAEVİNDE ÇAKICI'YA DAYAK
Yaptığı her açıklamasında vurmak, kesmek, öldürmek gibi şeylerden bahseden Çakıcı’ya ilişkin bir olay daha bu açıklamasıyla yeniden gündeme geldi. Açıklamalarında sürekli şiddet içerikli mesajlar veren Çakıcı’nın Edirne F Tipi Hapishanesi’nde 20’li yaşlarında bir tutuklu tarafından yumruklanması yurttaşların hafızalarından silinmedi.

Olay, 2015 yılında Çakıcı’nın avukat görüşünden döndüğü sırada tutuklu devrimci bir tutuklu karşılaşması sırasında gerçekleşmişti. İddiaya göre telefon görüşmesi gerçekleştiren tutuklu, ülkücü mafya Çakıcı’yı gördüğünde “kanını döktüğün halk çocuklarının ve devrimcilerin hesabını vereceksin” diyerek yumruk atmıştı. Hapishane içerisinde üzerinde bulunan ‘bıçağı’, yüzüne ikinci yumruğu hissetmesinin ardından rastgele savuran Çakıcı, gardiyanlardan birini boğazından yaralamıştı.

Gardiyanlar tarafından uzaklaştırıldıktan sonra Alaattin Çakıcı’nın Tayyip Erdoğan’a hitaben, “bana komplo kurdunuz, beni teröristlere dövdürdünüz” diye bağırdığı da iddia edilmişti.

Çakıcı'nın yediği dayak sonrasında avukatı Can Sevinç, "Alaattin Beyin çok net bir biçimde Adalet Bakanı'na, Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Cezaevleri Genel Müdürüne; kim bu kumpası ayarladıysa hepsine karşı çok ağır sözleri olmuştur" demişti.

Yaşanan olayın ardından Çakıcı’yı yumruklayan tutuklu, Edirne Hapishanesi'nden Sincan Hapishanesi’ne sürgün edildi.