CHP Grup Başkanvekili Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta düzenlenen linç girişimine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen linç girişiminin ilk davasının sürdüğü sıralarda konuşma yapan Özkoç "ilgili tümen komutanı ile Ankara Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurularında bulunduk" dedi.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının arkasında AKP'nin olduğunu söyleyen Özkoç “Bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kışkırtıp bizzat AKP’li bir kişinin yumruk atarak diğer kişilerin de Cumhur İttifakı işaretlerini orada sergileyerek organize ettikleri linç girişiminin arkasındaki irade siyasi iradedir, adı AKP’dir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakaretler savuran organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'yı eleştiren yurttaşın tutuklanmasına değinen Özkoç, açıklamasına şöyle devam etti:

Bugün bir mafya bozuntusunun kendisini Twitter’dan eleştirdiği için eleştiren kişi derhal tutuklanmış, cezaevine konmuştur ama ana muhalefet partisinin genel başkanına, genel başkan yardımcılarına linç girişiminde bulunan, yumruk atan, evin camlarını kıran yangın çıkarıp evi yakmak isteyen 36 sanık ve 10 reşit olmayan kişinin hiçbiri tutuklu değildir. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu adalet anlayışı tam da budur.

Ne olmuştu?

Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı için 21 Nisan 2019 tarihinde Çubuk’ta düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterilmişti.

Törene katılan bazı kişiler, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yumruk ve sopayla vurmaya çalışmış, tekme savurmuştu.

Sanıklardan Osman Sarıgün’ün, Kılıçdaroğlu’na yumruk vurması cenazede çekilen görüntülere de yansımıştı.