Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, HALK TV ekranlarında yayınlanan Günün Raporu programına katılarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen inç girimi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP liderinin saldırıya uğramasının ardından kendisi için sosyal medyadan 'geçmiş olsun' mesajı yayınladığını, bununla birlikte birkaç bakanın daha geçmiş olsun dediğini ancak bakanların saraydan aranarak 'geçmiş olsun denilmeyecek' talimatı verildiğini ifade etti.

Yeneroğlu şu ifadeleri kullandı;

Ben ilk twiti attıktan sonra, birkaç bakan benim twitimi görmüş onlar da twit atmış. Bunun üzerine Külliye'den aranıyor o bakanlar ve kendilerine deniliyor ki "bizim öyle bir politikamız yok. Kesinlikle 'geçmiş olsun' dilemeyeceğiz.

O gün o saldırıyı yapanları, kim tetikledi, kim tahrik etti, kim organize etti bunlar da ayrıca açıklığa kavuşturulması gereken konular. Ben onun öyle hasberkader geliştiğini de zannetmiyorum.

NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 21 Nisan 2019'da Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmasının ardından, yaşanan arbede yumruklu saldırıya uğramış; sonrasında da linç girişiminden son anda kurtulmuştu.