Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19 pandemisi başladığından bu yana halka defalarca yanıltıcı bilgiler verdiği ortaya çıkan, defalarca istifaya çağırıldığı halde oralı olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yine kendi söylediklerini çelen bir durumla karşı karşıya...

Mehmet Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntülerin yayılmasının ardından açıklama yapan Koca, görüntülerle ilgili özür diledi. "Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkacağını ve böyle bir görüntü olacağını ön göremedim" diyen Koca "görmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, cenazede yaşanan izdihamvari görüntülere neden o anda müdahale edilmediğini ise açıklamamayı tercih etti... Ayrıca Koca'nın özrünü cenazeyle sınırlı tutması, AKP kongrelerine çıt çıkarmaması dikkat çekti.

Koca'nın açıklamaları şöyle:

(Bedava aşıların parayla alındığı iddiası) Verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Özellikle 83 milyon vatandaşımızla beraber olarak mücadeleyi devam ettireceğiz ve vatandaşımızın başarısı olacak. Detaylı bilgileri yarın basın toplantısında vereceğim.

(Muhammed Emin Saraç'ın cenazesi) Özellikle pandemide salgının nasıl seyrettiğini, bulaşın nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Kalabalık ve kapalı ortamlarda bulaşın daha fazla olduğunu biliyoruz ve bunu bugüne kadar ifade etmeye çalıştık. Ben cenazede sosyal mesafenin ortadan kalkacağını ve böyle bir görüntü olacağını ön göremedim. Ön görmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşlarımızdan bu görüntü için özür diliyorum.