Ziraat Bankası'nın Demirören Holding'e verdiği 750 milyon dolarlık kredinin ödenmemesinin yeniden gündeme gelmesi üzerine KYK borcu bulunan yurttaşlar AKP hükümeti ve Ziraat Bankası yönetimine tepki göstermişti. Demirören Holding'in milyonlarca yurttaşın KYK borcuna karşılık gelen borcunun faizinin bile tahsil edilmediği iddiaları, sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeyle 30 Nisan 2021 tarihinden önceki borçlar esas alınacak ve KYK borçlarına ödeme kolaylığı sağlanacak.

Üniversiteden mezun olmuş, KYK borcu bulunan yurttaşları ilgilendiren düzenlemenin 1-2 hafta içinde meclisten geçmesi bekleniyor.

ANAPARAYA İNDİRİM YOK
Diğer yandan ilk taksitin son ödeme tarihi ise 30 Eylül olarak açıklandı. Fakat süreçteki duruma göre sürenin uzatılabilme olasılığı da gündemde.

KYK düzenlemesinde anaparada herhangi bir indirimin söz konusu olmazken, anaparaya eklenen gecikme zammı ve faizinde indirim düzenleme yapılmasını sağlanıyor.

Bununla birlikte, geciken süreç için aylık 0.35 oranındaki Yİ-ÜFE’nin esas alınacağı duyuruldu. Bu da önceki dönemlerde aylık 1.40'lık gecikme faizinden daha düşük bir oran olarak dikkat çekiyor.