AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ters düştü. Erdoğan’ın ‘faiz yok’ dediği KYK kredileri için Çelik, faizlerin silindiğini söyledi. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bugün (25 Temmuz) düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin partisinin çalışmalarını ‘gasp’ ettiğini iddia ederek, “Bunlardan bazısı mesela KYK geri ödemelerinde faiz ve enflasyon farkının silinmesi. sadece ana para üzerinden ödenecek. Nihayetinde hükümetimizin yaptığı Cumhurbaşkanımızın yaptığı konudur” dedi. 

Erdoğan, KYK borçlarına ilişkin geri ödemelerde enflasyon ve faiz farkı alınmayacağını, sadece ana para ödemesinin yapılacağını açıkladı.

'HİÇBİR ZAMAN FAİZ UYGULAMASI YAPILMADI' DEMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Temmuz’da “Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” açıklamasını yaptıktan sekiz gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan,  KYK kredilerinde faiz olmadığını iddia ederek gençlerin sadece ana para ödemesini yapacağını açıklamıştı. Erdoğan, konuşmasında, “Hiçbir zaman faiz uygulaması yapılmadı. Ama bay Kemal’de yalan bol” demişti.

Kılıçdaroğlu, KYK borçlu gençlere 'ödemeyin' çağrısı yaparken 'Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda' dedi.

'GERİ ÖDEMELERİ DEVLETE ÇOK GÖRMEYELİM'
Erdoğan,  2019’da gençlerle buluştuğu bir etkinlikte KYK kredilerini silinmesine ilişkin olarak, “Bu soruya iki türlü cevap verilir, bir Bay Kemal gibi, bir Tayyip Erdoğan gibi. Bay Kemal gibi cevap verirsek ‘Sildim gitti.’ der ama benim Erdoğan gibi cevap vermem lazım. Ben 82 milyonun hakkının olduğu bir parayı korumak uğruna bunu vermem lazım. Bunu da artık devlete çok görmeyelim ve bu da sizi rahatsız edecek bir ödeme planı değil. ‘Bana devletim okuma imkânı sağladı, ben de okudum, mezun oldum, onun kredisiyle okudum, sonra da paramı sigortalı olduktan sonra taksit taksit ödedim.’ Bunun huzuru içinde hayata atılmak çok da isabetli olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.