T24 yazarı Tolga Şardan, “Soylu'yu mutsuz eden sosyal medya paylaşımı ve Emniyet Genel Müdürü'nün KKTC ziyareti” başlıklı bir yazı  kaleme aldı.

Şardan yazısının ikinci kısmında, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın geçen hafta KKTC’yi ziyaret ettiği heyetinde yer alan isimlere dikkat çekti.

Şardan, “Heyette yer alanlardan KOM Dairesi Başkanı Çorumlu'nun iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın İçişleri Bakanı Soylu ile buluşmasını ayarlayan iki isimden birisi olduğu zaten biliniyor” dedi.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, geçen hafta iki günlük çalışma ziyareti için KKTC'deydi. 

Aktaş'ın heyetinde Emniyet İstihbarat Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu, KOM Dairesi Başkanı Mahmut Çorumlu, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Erdal Çetinkaya, Kriminal Dairesi Başkanı Ogün Vural ve Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı İlhan Karslı yer aldı. 

Heyette yer alanlardan KOM Dairesi Başkanı Çorumlu'nun iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın İçişleri Bakanı Soylu ile buluşmasını ayarlayan iki isimden birisi olduğu zaten biliniyor.

Keza CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, Bodrum'daki ünlü Paramount Otel'de konaklayanlardan birisinin Emniyet İstihbarat Başkanı olduğunu açıkladığının altını çizeyim. 

Başarır'ın isim vermeden işaret ettiği Sabit Akın Zaimoğlu'nun da Aktaş'ın KKTC heyetinde yer alması dikkat çekici. 

KKTC'nin son dönemdeki durumu malum. Özellikle Türkiye'deki suç dünyasında yaşananların bir bölümünün KKTC bağlantılı olması, KKTC'deki suç organizasyonlarının faaliyetlerinin Türkiye'ye uzanması, Güney Amerika kökenli kokain sevkiyatlarının bazılarının KKTC'yi hedeflemesi, önümüzdeki sürecin daha sıkıntılı olacağının göstergesi. 

Bu çerçevede Türkiye'den polis heyetinin KKTC'ye gitmesinin sonuçlarının ne olacağını yakın zamanda tanık olacağız.

Aktaş ve beraberindekiler KKTC polisi ile bir araya geldi. Görüşmelerin odağında elbette suç ve suçlularla mücadele vardı.

Ziyaretle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesindeki bilgilendirme metni dikkatimi çekti:

"Aktaş, daha sonra Lefkoşa Büyükelçiliği'nde düzenlenen iftar programında görevli personel ile bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı."

Ramazan takvimi içinde katılınan iftarda orucun ezanla birlikte açılacağı ve dua edileceği ortalama zekaya sahip olan herkesçe bilinir. Kaldı ki iftarın özel ritüeli vardır. Bu ritüel, diğer ibadetler gibi kişiye özeldir. 

Bu durumda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi açıklamasında, yukarıda tırnak içine aldığım cümlelerin yer almasında nasıl bir kamu yararı vardır? 

Açıklamadaki bu cümlelerle Emniyet Genel Müdürlüğü neyi hedeflemektedir?