Sedat Peker'in yayınladığı videolar Kıbrıs'ta da gündemin bir numaralı gündem maddesi haline geldi.  Peker'in videolarında çok konuşulan konulardan biri de 1996 yılında Kıbrıs'ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı'yla ilgiliydi. Peker, Adalı cinayetiyle ilgili, "Sonraki videolarda sayın derin devletimizin başı ile 1996'da Kıbrıs'ta faili meçhul bir şekilde öldürülen Kutlu Adalı'yı konuşacağız ama Korkut Eken'i de alıp üçümüz konuşacağız" demişti. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan bugünkü yazısında Kutlu Adalı'nın eşi İlkay Adalı'yla yaptığı görüşmeyi yayınladı. Pehlivan yazısında şu ifadelere yer verdi: 

Aradığımda Lefkoşa’daydı. Konuşmak istemiyordu. Cinayetin perde arkasının ortaya çıkabilme ihtimaline dair “umutlu değilim” demekle yetindi. Peker’in videolarını izlediğini ve çok üzüldüğünü aktardı. 

Haksız da değildi, senelerdir tüm aile çok çile çekiyordu. 

Son olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2005 tarihli kararını hatırlattı. Peker’in iddialarıyla o karardaki tespitlerin örtüştüğüne dikkat çekti. AİHM, Kutlu Adalı cinayeti hakkında yeterli ve inandırıcı araştırma yapılmadığı gerekçesiyle Türkiye’yi mahkûm etmişti.